Witam.
Pany spece od naciągu powiedzcie do jakiego ciśnienia można pompować oponę? próbowałem naciągnąć oponkę 225/35 na 19 i jest problem żeby opona weszła za stopkę felgi przy rancie zewnętrznym, próbowałem ze strzałem i ciśnieniem 7 atmosfer i nic i teraz nie wiem czy mogę dalej pompować oponę żeby jej nie rozerwało opona to Falken DOT 2008r.
Mi w warsztacie zakładali 225/35/20 na 10,5" z telefonem przy uchu... wystarczy strzał ciśnienia z inflatora, a potem 3 Atmosfery na dopasowanie i zejście do 2.6 przy jeździe (na 10,5"). Dla ogarniętych to max 5 minut na koło.
hehhe autoguard 205/40/17/10J pompowany do 5 atmosfer bo chlopaczkowi wulkanizatorowi sie opony pomylily.... nie peklo, teraz na przodzie stoi z ponad 3bary i zyje :mrgreen:
jak pierwszy raz naciagalem inflatorem 10J nankangi 215/40/17 to przy jednej oponie ladnie siadlo za pierwszym razem, z tym ze inflator byl nabity do granic mozliwosci, czyli pewnie z 12barow, za to pierwsza opona strzelana byla z 10razy, bo byla pierwsza i inflator nie byl dobrze nabity
ATLAS, Kolczat był strzał z inflatora i jak pisałem na dół felgi wskoczyło a na górę przy ciśnieniu 7 atm. ni bardzo, może to być przez temp. że jest za niska i guma jest za twarda żeby się poddać ?
w tytule linku sa podane dwie szerokosci, inne zdjecia pokazuja ze 185/35 jest nie naciagniete, pytalem szuana bo mial ten rozmiar ale na 8J, raczej bede wrzucal 195/40, no chyba ze ktos kupi kola :mrgreen: