Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi b4] stuki w zawieszeniu

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 25 gru 2006, 12:42

Ja miałem i to i to. Także wymień najpierw łączniki a potem zobaczysz czy coś jeszcze stuka (ja bym od razu wszystko wymienił). Co do WD-40 to mogę wam polecić coś innego! Jest to płyn o podobnych właściwościach choć jak się okazało to działa o wiele szybciej! Płyn dostępny jest w sieci sklepów Carrefour i jest to właśnie jego nazwa. Jak zaciągałem prawy łącznik to też maiłem problemy WD-40 nic nie dał a jak psiknąłem tym to poszło jak po maśle:) Płyn może nie wygląda zbyt ciekawie - jest w butelce podobnej do płynu do mycia okien (z rozpylaczem) ale daje radę! I kosztuje coś koło 5zł. POELCAM GO!!!

Awatar użytkownika
Hołowczyc20
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Hołowczyc20 » 14 mar 2008, 18:53

U mnie coś stuka w przodzie prawa stona amorki ok więc co może być przyczyną :?:

jarek81
Forum Audi 80
Forum Audi 80

stuki

Post autor: jarek81 » 21 maja 2009, 12:35

szogun0 pisze:Tulejki wózka silnika?
U mnie jest podobny problem, zawieszenie sprawdzałem, nie ma luzów, maglownica w porządki a stuki są.
I zostały mi właśnie albo te tulejki, albo luz osiowy amortyzatorów.

mysza134
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mysza134 » 24 maja 2009, 23:29

Witam wszystkich chcę sie podzielić próbami wyeliminowania stuków z prawej strony , które w końcu odeszły w siną dal.Pewnie jak wszyscy wymieniłem całe zawieszenie a niekiedy dwa razy niektóre z elementów, została tylko maglownica i myslałem na 100% że to ona jest winna stukom na małych nierównościach.Posłuchałem rad forumowiczów i zamontowałem poduszki amora boge ale przy tej operacji przekręciłem piastą lekko coś pisknęło , korzystając z okazji że miałem wszystko na wierzchu wymieniłem przyczynę czyli łożysko.Poskładałem wszysto i cisza , teraz nie wiem czy to zasługa poduszek czy owego łożyska, którego nigdy nie ruszałem bo nic nie wskazywało na jego zużycie, zero luzu , i jakiś dzwięków a po wyciśnięciu rozpadło sie na dwie części nigdy bym nie przypuszczał że niby wszystko w porządku a okazało sie złomem.

pablo89dg
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pablo89dg » 19 cze 2011, 10:43

witam panowiem mama nastepujacy problem ze stukami w przednim kole wymienilem wczoraj poduszke i nic nie ustapilo caly czas cos stua np jak przejerzdzam przez progi.... zeby tego bylo malo to jak skrecam kierownica w prawo to przy ostatniej fazie skretu cos zgrzyta oczywisie a postoju... co to moze byc jak sie pozbyc???

gibaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: gibaj » 19 cze 2011, 11:06

he witaj w klubie walczących ze stukaniem :mrgreen: szukaj na forum wszystko napewno znajdziesz bo tematów o stukaniu i pukaniu jest dużo :mrgreen:

Awatar użytkownika
monkahead
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: monkahead » 27 sty 2012, 14:46

Witam,

U mnie ostatnio pojawily sie jakies dziwne dzwieki w tylnym prawym kole, nic nie wymienialem, po prostu nagle zaczelo stukac. Wyglada to tak, jak ruszam i szybko puszczam sprzeglo (ale tak zeby caly czas zachowac trakcje) to w okolicach tylnego prawego kola slychac taki metaliczny stuk. To samo sie dzieje jak jade i np. nagle szybko dodam i ujme gazu albo wcisne i puszcze sprzeglo, za kazdym razem metaliczny stuk z okolic prawego tylu. Jezeli dodam gazu plynnie to nic nie stuka. Przy probie ostrego hamowania ze 100 do 0 km/h brak stukow, auto hamuje. Nowe tarcze, klocki, zaciski z tylu. Sprawdzalem na postoju, szybkie wbijanie i puszczanie pedalu gazu oraz sprzegla nie powoduje zadnych dzwiekow, dzieje sie to tylko w czasie jazdy, takze moim zdaniem to nie ma nic wspolnego z jednostka napedowa. Mam oske. Sprawdzalem nastepujace rzeczy:

- zawieszenie tylnego prawego kola, jest OK, mozna skakac po bagazniku i nic nie slychac, zadnego stuku. Stuki nie pojawiaja sie przy przejezdzaniu przez dziury, koleiny, etc.
- brak luzu na lozysku, po podniesieniu kola nie ma luzow w zadnym kierunku, kolo obraca sie bez oporow, bez szumow i halasu
- okolice klapki paliwa oraz zaworu LPG sprawdzone, sruby dokrecone - OK
- mocowanie filtra paliwa sprawdzone - OK
- jazda testowa z pustym bagaznikiem zrobiona, stuki dalej sie pojawialy, takze to cos pod autem, nie w bagazniku

Macie jakies pomysly, czy mozliwe ze to jednak gorne mocowanie tylnego amora? Moze tlumik? Szarpalem za koncowke wydechu ale nie powstaja zadne niepokojace dzwieki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl