[all] nowa nagrzewnica
[all] nowa nagrzewnica
kupiłem nową nagrzewnice do audi 80 b3 i coś w niej grzechocze...to normalne?
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, 11:59 przez luka10003, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
wczoraj wszystko zmontowałem,zalałem płynem,odpowietrzyłem i grzej jak diabli...
nagrzewnica firmy Febi 55zł
Kolega ze sklepu dzwonił dzisiaj do hurtowni w sprawie tego grzechotania powiedzieli że w nowych nagrzewnicach są takie kulki po to by nie osadzał się kamień i łatwiej się odpowietrzają.
wszystkim dziękuje za wypowiedzi...
Temat zamknięty
Kolega ze sklepu dzwonił dzisiaj do hurtowni w sprawie tego grzechotania powiedzieli że w nowych nagrzewnicach są takie kulki po to by nie osadzał się kamień i łatwiej się odpowietrzają.
Temat zamknięty
Ja patrzałem dziś na ceny febi i są po 105zł, rok czasu i cena 100% w góręluka10003 pisze:wczoraj wszystko zmontowałem,zalałem płynem,odpowietrzyłem i grzej jak diabli...
Temat zamknięty
panowie powiecie mi jak odpowietrzyc uklad bo nie grzeje mi po zmianie termostatu... ogolnie jak jade auto nagrzeje sie do 85 stopni a jak stane to temp spada do jakis 50 i przestaje leciec cieple powietrze... podpowiecie mi jak to zrobic bo probowalem tym odpowietrznikiem na wezu przy wlocie do kabiny i leci plyn ale tylko troche... pozniej znowu temperatura spada i dupa termostat sie chyba zamyka i dalej nic... nie wiem jak to zrobic macie jakies rady audi b4 1,9 tdi ....
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Pawel
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.6 ABC
Wymień termostat raz jeszcze. Widać ten co założyłeś jest trefny. Zakładając, że założyłeś jakiś tani zamiennik miałeś spore szanse trafić źle działający. Swoją drogą tedeiki na postoju się chłodzą, i przy tych temperaturach spadek temp. na postoju może się zdarzyć.vwkosa pisze:panowie powiecie mi jak odpowietrzyc uklad bo nie grzeje mi po zmianie termostatu... ogolnie jak jade auto nagrzeje sie do 85 stopni a jak stane to temp spada do jakis 50 i przestaje leciec cieple powietrze... podpowiecie mi jak to zrobic bo probowalem tym odpowietrznikiem na wezu przy wlocie do kabiny i leci plyn ale tylko troche... pozniej znowu temperatura spada i dupa termostat sie chyba zamyka i dalej nic... nie wiem jak to zrobic macie jakies rady audi b4 1,9 tdi ....
no bo wlasnie dziwna sprawa przed zmiana termostatu bylo tak ze grzal jak glupi zmienilem na inny termostat jak mowisz zamiennik ale nie wiem jaki i dolewalem plynu. nie wiem jak to odpowietrzyc bo jak trzymam na wyzszych obrotach to zaczyna leciec cieple jak pochodzi na wolnych przestaje... wiesz jak to odpowietrzyc ? i na ile stopni ma byc ten termostat...