Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 2.0 16v 6a]obrotomierz skacze przy kreceniu rozrusznikie

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
audi_sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 2.0 16v 6a]obrotomierz skacze przy kreceniu rozrusznikie

Post autor: audi_sport » 30 sty 2012, 11:37

Witam, już jakiś czas temu zaobserwowałem dziwne zjawisko, jako że mój wóz nie ma garażu to też rano troszkę dłużej trzeba kręcić ... Przy kręceniu rozrusznikiem obroty mi skaczą pod 2000rpm :shock: dziwne, no nie? w żadnym samochodzie takiego czegoś nie widziałem ... u mojego ojca w b3 2.0 aad, nic nie skacze. A u mnie jak tylko kluczyk w pozycję zapłon przekręcam już jest pierwsze drgnięcie ... dodam, że zmieniłem obrotomierz, ale w starym też tak się działo ... może ma to związek z cewką, albo modułem? Dodam, że halla mam wymienionego, kopułka+palec nowe, przewody wymienione pół roku temu (janmory- wiem że tanie, ale chyba nie najgorsze?). Co o tym sądzicie? Boje się tylko, że jak szybko tego nie zdiagnozuję to coś mi się znowu sypnie w aucie ...

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 30 sty 2012, 17:59

Po co kolega zakłada drugi taki sam temat nie lepiej kontynuować ten https://audi80.pl/b3-20-16v-6aobrotomierz-skacze-przy-kreceniu-rozrusznikie-vt63637.htm?highlight=#704648
a co do tematy to ktoś tu na forum kiedyś opisywał podobny przypadek i u niego jak dobrze pamiętam winna była kostka stacyjki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl