Audio w b2
Audio w b2
Mam pytanie do posiadaczy coupe 85 czy wpadł ktoś na taki pomysł żeby wstawić zamaist kieszonek głosniki w drzwi ?? da sie w ogóle ?
Ostatnio zmieniony 17 gru 2011, 00:28 przez active, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja na twoim miejscu odpuściłbym montaz głośników w tym miejscu..... Po pierwsze szkoda ciąć tapicerki, po drugie nie wsadzisz tam żadnego porządnego głośnika bo niepozwala na to szyba (boczki w B2 są płaskie)... po trzecie dochodzą jeszcze koszta związane z wygłuszaniem itp.
Ja w swojej coupejce rozwiązałem to inaczej, aczkolwiek zdaje sobie sprawe że nie jest to najlepsze rozwiązanie. efekt widać na foto poniżej.
Priorytetem było zabudować głośniki tak żeby nie ruszać fabrycznej tapicerki i w żadnym wypadku nic nie ciąć! Więc razem z kolegą zmajstrowaliśmy zgrabne kolumny i wpakowaliśmy je pod kokpit, obiłem to wykładziną i jest Ok (wykładzine jeszcze bede zmieniał na inną) Jakość dźwięku jest zaskakujaco dobra ,a napewno lepiej gra niż głośniki zamontowane w boczkach minusem natomiast jest ograniczna ilość miejsca na nogi i utrudnione wsiadanie. Najchetniej zabudowałbym to tak aby nie było widać wogóle tych kolumn, o ile od strony pasażera jest to możliwe (wolna przestrzeń za schowkiem) to już od strony kierowcy jest to niej realne niestety... :-|
Ja w swojej coupejce rozwiązałem to inaczej, aczkolwiek zdaje sobie sprawe że nie jest to najlepsze rozwiązanie. efekt widać na foto poniżej.
Priorytetem było zabudować głośniki tak żeby nie ruszać fabrycznej tapicerki i w żadnym wypadku nic nie ciąć! Więc razem z kolegą zmajstrowaliśmy zgrabne kolumny i wpakowaliśmy je pod kokpit, obiłem to wykładziną i jest Ok (wykładzine jeszcze bede zmieniał na inną) Jakość dźwięku jest zaskakujaco dobra ,a napewno lepiej gra niż głośniki zamontowane w boczkach minusem natomiast jest ograniczna ilość miejsca na nogi i utrudnione wsiadanie. Najchetniej zabudowałbym to tak aby nie było widać wogóle tych kolumn, o ile od strony pasażera jest to możliwe (wolna przestrzeń za schowkiem) to już od strony kierowcy jest to niej realne niestety... :-|
To nie lepiej było zamontować oryginalne panele głośnikowe w tablicy przyrządów?K2 pisze:Ja w swojej coupejce rozwiązałem to inaczej, aczkolwiek zdaje sobie sprawe że nie jest to najlepsze rozwiązanie. efekt widać na foto poniżej.
Obrazek
BTW widze, że kupiłeś "urkową" tapicerkę, ale tym samym odbiegłeś daleko od oryginału
No własnie było z tym kilka problemów bo:
- nie mam wycietych otworów w desce rozdzielczej na głośniki
- nie mam maskownic na głośniki bo moje szlag trafil a dostać takie dobre w brązowym kolorze to ciężki temat.
- kokpit lepiej wygląda bez tych maskownic
- w kokpit wsadzisz max 10cm glosniki a ja mam teraz 13
Co do tapicerki to nie jest ona z żadnego ur-a :mrgreen: Moje fotele niestety były bardzo wypłowiałe Wiec trzeba było je wymienić. Długo szukałem wnętrza które by przypasowało do mojej coupejki i trafiłem w końcu Wszystko jest w brązowej tonacji i ładnie sie komponuje do reszty tapicerki. Jutro porobie fotki i wrzuce do mojego tematu o Coupe
- nie mam wycietych otworów w desce rozdzielczej na głośniki
- nie mam maskownic na głośniki bo moje szlag trafil a dostać takie dobre w brązowym kolorze to ciężki temat.
- kokpit lepiej wygląda bez tych maskownic
- w kokpit wsadzisz max 10cm glosniki a ja mam teraz 13
Co do tapicerki to nie jest ona z żadnego ur-a :mrgreen: Moje fotele niestety były bardzo wypłowiałe Wiec trzeba było je wymienić. Długo szukałem wnętrza które by przypasowało do mojej coupejki i trafiłem w końcu Wszystko jest w brązowej tonacji i ładnie sie komponuje do reszty tapicerki. Jutro porobie fotki i wrzuce do mojego tematu o Coupe
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Pomysł k2 jest dobry ale ja bym to wykonał inaczej. Wsadził bym 13stki ale dalej tzn głebiej po to by je bardziej schować i żeby nie było ich tak bardzo widać. Zrobić mniejsze kolumienki tzn płaskie. I tweetery wsadzić gdzieś na deskę lub ładnie je zamaskować tak by dało radę napewno tylko trzeba pokombinować.