[80 B3/B4] Fotele Audi A4 B7 do 80siątki ?
[80 B3/B4] Fotele Audi A4 B7 do 80siątki ?
Witam
Jeszcze 80 nie ma ale mam okazję za darmo wziąć
Większość wnętrza do audi A4 b7 tzn . Fotele boczki , listwy , dywaniki itp.
Wszystko w BDB stanie prócz jednego fotela który jest rozdarty ale wg. mnie da się to naprawić poświęcając tylną kanapę . Fotele z airbagami ( co w 80 nie do wykonania ) oraz z matami grzewczymi tak choćby myślę ?
Głównie myślałem nad zastosowaniem foteli z a4 do 80 .
Z a4 wyglądają nowocześniej , wygodne , podgrzewane lepiej regulowane zagłówki .
Tylko czy to gra warta świeczki . Warto było by rezać czy nie bo trochę by trzeba pasy , elektryka szyny itp.
Takie tylko welur
Jeszcze 80 nie ma ale mam okazję za darmo wziąć
Większość wnętrza do audi A4 b7 tzn . Fotele boczki , listwy , dywaniki itp.
Wszystko w BDB stanie prócz jednego fotela który jest rozdarty ale wg. mnie da się to naprawić poświęcając tylną kanapę . Fotele z airbagami ( co w 80 nie do wykonania ) oraz z matami grzewczymi tak choćby myślę ?
Głównie myślałem nad zastosowaniem foteli z a4 do 80 .
Z a4 wyglądają nowocześniej , wygodne , podgrzewane lepiej regulowane zagłówki .
Tylko czy to gra warta świeczki . Warto było by rezać czy nie bo trochę by trzeba pasy , elektryka szyny itp.
Takie tylko welur
Ostatnio zmieniony 02 lut 2012, 20:04 przez cross2900, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja mam fotele z B7, ale z wersji S-Line. Są szersze na dole od seryjnych, bo obudowa plastikowa jest szeroka na dole. Siedzą one na szynach przykręcanych do podłogi, zatem łatwo byłoby je zamontować jedynie w Audi cabrio, które miało "lotnicze" Recaro.
To o wiele bardziej funkcjonalne fotele od fabrycznych (w końcu nowsze kilka ładnych lat...). Polecam. Ale kwestia montażu to już własna inwencja każdego dobrego rezacza
To o wiele bardziej funkcjonalne fotele od fabrycznych (w końcu nowsze kilka ładnych lat...). Polecam. Ale kwestia montażu to już własna inwencja każdego dobrego rezacza
Właśnie ja kupując je mogłem brać 300zł taniej, ale po godzinie prób bezszkodowego otworzenia fotela zbastowałem i kupiłem je z poduchami, a właściciel nie chciał sam się tego podjąć bo wiedział, że to trudne. Mam podgrzewane + el. regulacja podparcia lędźwi. Chyba nie było opcji bez podgrzewania w a4 cabrio.
Stara wtyczka podgrzewania z Audi 80:
Wtyczki z nowych foteli:
Wtyk czerwony (chyba lędźwie):
Zielony wtyk chyba do grzania:
A żółty to do airbagu.
Stara wtyczka podgrzewania z Audi 80:
Wtyczki z nowych foteli:
Wtyk czerwony (chyba lędźwie):
Zielony wtyk chyba do grzania:
A żółty to do airbagu.
Fajny temat. Dołączę się bo również już od dłuższego czasu myślę nad wymianą foteli na wygodniejsze. Jestem wysoki i te z b4 są po prostu za niskie. Najwygodniej siedziało mi się w A3 Sport Back i o takich fotelach myślę od dłuższego czasu. Fajne są również fotele z Passata B6 w wersji Highline. Jakby ktoś już kiedyś próbował przekładki foteli to prosiłbym o jakieś info na co zwrócić uwagę i czy to za każdym razem wiąże się z przespawaniem ori sanek B4 ??