Witam.
Wczoraj chciałem auto odpalić, podładowany akumulator wziąłem z domu, dokładnie podłączyłem go w samochodzie plus do plusa, minus do minusa. Do tej pory wszystko było w porządku radio grało, kontrolki się świeciły itd. Dwa razy podgrzałem świece i gdy próbowałem go uruchomić usłyszałem tylko pyknięcie i kontrolki zgasły, tak jakby akumulator się rozładował. Sprawdziłem w domu moc akumulatora było 12.4, mało, ale wystarczająco żeby el. działała.
Proszę o pomoc :cry:
Tak przy okazji jaka powinna być moc akumulatora do deasla? Ja po pełnym naładowaniu miałem 12.7, wydaje mi się, że mało.
[80 B4 1.9TD] Akumulator, zwarcie, bezpieczniki?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
to bardzo zle robiszBejnar pisze:Dwa razy podgrzałem świece
zuzywasz niepotrzebnie stacyjke, a i tak swiece sie bardziej nie dogrzeja niz cujnik na to pozwoli, podejrzewam ze swiece ci moga nie grzac skoro sie decydujesz na oszukiwanie czujnika temp silnika, przy okazji nastepnego rozruchu zobacz, jak napiecie wyglada na aku podczas podgrzewania swiec, do ilu spada
pojemnosc 64AhBejnar pisze:jaka powinna być moc akumulatora do deasla?
srednio i dobrze i zle,Bejnar pisze:Sprawdziłem w domu moc akumulatora było 12.4
a dlaczego go wyjmujesz do domu? slaby jest? jesli tak to i niewiele mu to pomoze, tymbardziej ze wiekszosc zalewa silnik mineralem i on bardziej gestnieje w mrozy