Witam,
Mój problem ze skrzynia jest następujący - od jakiegoś czasu zaczęła zgrzytać delikatnie piątka przy wrzucanie (na zimnym mniej zgrzyta pewnie ze względu na bardziej gęsty olej). Niedawno jednak miałem sytuacje gdzie nie mogłem wogóle zapiąć wstecznego (po paru próbach się udało), innym razem miałem problem z wybiciem dwójki, chwilę później na parkingu nie mogłem z kolei wybić jedynki, zdarzało się tak, że nie mogłem też wbić jedynki. Nie pomagało ruszanie w przód ani nawet zgaszenie auta (domniemam, że to nie wina sprzęgła). Trzeci i czwarty bieg nie sprawiał żadnych problemów. Czy skrzynia jest do wymiany czy może jest sens coś w niej wymienić? Da się mniej więcej oszacować ile mogę na tym jeszcze polatać zanim się rozleci całkiem i czy ewentualne rozlecenie się w trasie może skończyć się uszkodzeniem czegoś więcej jak samej skrzyni?
Wszystkie te problemy dzieją się na rozgrzanym silniku. Na zimnym nie miałem takich problemów. No i zdarzają się dość sporadycznie (rzędu raz na kilka dni zakładając, że dziennie robie kilkanaście kilometrów).
[B4 1Z] Blokujące się biegi...
-
- Forum Audi 80