Hej ostatnio pękła mi chłodnica płynu chłodzącego w tej dolnej czarnej plastikowej części i wypłynął cały płyn
posiadam silnik 2.3 R5-10v SOHC
chciałabym kupić następną chłodnicę słyszałam że pasują także od innych modeli audi takich jak 2.3 20V albo audi 90
czy ktoś mógłby mi pomóc i powiedzieć czy to prawda że one pasują? bo jest okazja taniej kupić te z innymi oznaczeniami
i jeszcze jedno pytanie ile mogę maksymalnie przeznaczyć na zakup używanej chłodnicy w rozsądnej cenie?
chłodnica do audi 2.3 NG 10V czy pasuje od innych modeli?
Pasuje, tylko może być problem z montażem. Były chłodnice z 4 wyjściami (2 w blok i 2 w zbiorniczek) ale też i z 3 (2 w blok i 1 w zbiorniczek). Poza tym wysokość stópki na jej dole może być różna, przez co cooler może stać za wysoko lub za nisko i nie dać przykręcić się do mocowania bocznego.
Swego czasu pękł mi plastik na górze chłodnicy. Zanim zamontowałem właściwą to kupiłem 3 chłodnice. Dopiero czwarta była OK. Popatrz jaką masz chłodnicę i kup identyczną.
Przy zdejmowaniu uważaj, ja przez przypadek połamałem tunel plastikowy, ten od strony silnika, bo nieuważnie wyciągałem chłodnicę.
Swego czasu pękł mi plastik na górze chłodnicy. Zanim zamontowałem właściwą to kupiłem 3 chłodnice. Dopiero czwarta była OK. Popatrz jaką masz chłodnicę i kup identyczną.
Przy zdejmowaniu uważaj, ja przez przypadek połamałem tunel plastikowy, ten od strony silnika, bo nieuważnie wyciągałem chłodnicę.