[80 B3 1.8 LPG] Problem z odpalaniem w zime
-
- Forum Audi 80
[80 B3 1.8 LPG] Problem z odpalaniem w zime
Witam
Mam problem z moją 80.Przy niskich temperaturach bardzo długo trzeba "łechtac" na rozruszniku aby odpalila. auto jest zawsze odpalane z benzyny. Świece i przewody są nowe. Jaka moze byc tego przyczyna? z góry dzieki
Mam problem z moją 80.Przy niskich temperaturach bardzo długo trzeba "łechtac" na rozruszniku aby odpalila. auto jest zawsze odpalane z benzyny. Świece i przewody są nowe. Jaka moze byc tego przyczyna? z góry dzieki
Jeśli to silnik taki jakmasz w opisie (ABK) to jest to 2.0 i może masz to samo co było u mnie.
Uszkodzone przewody do wtrysku rozruchowego.
Zobacz post:
https://audi80.pl/b4-abk-zima-ciezej-pali-vt8438.htm
Uszkodzone przewody do wtrysku rozruchowego.
Zobacz post:
https://audi80.pl/b4-abk-zima-ciezej-pali-vt8438.htm
-
- Forum Audi 80
więc prosze poprawić profil bo masz namieszane, nikt nie będzie zgadywał jaki masz silnik. Tu masz fotki z zdjęciami silników https://audi80.pl/najczesciej-zadawa ... t34013.htmadrianneo633 pisze:to jest 1,8 mozliwe ze mam zle wpisane w opisie, auto jest na gaznik
- pawelw_1986
- Forum Audi 80
w gaznikowych z gazem czesto sie zdarza ze po nocy moze brakowac paliwa w gazniku....nie jestem ci w stanie wytlumaczyc dlaczego, wiem jednak ze sie tak dzieje i po nocy musisz dlugo krecic bo musisz podpompowac paliwo do gaznika zeby go napelnic....ja rozwiazalem ten problem montujac u siebie w b3 (tez ru) na przewodzie doprowadzajacym paliwo pompke reczna z 1.6d tak zwana gruszke ktora przed rozruchem z nocy pompowalem paliwo
W zeszłym roku miałem podobną sytuacje a mianowicie jechałem i auto mi nagle zgasło i kaplica.Stał na mrozach chyba z tydzień i udało mi się go dopiero odpalić na holu czyli krótki hol ok 50m i do tej pory było ok. czy jest to może przyczyna że paliwo mi zamarzło?? Pomóżcie bo już nie mam siły do tego auta
witam panowie mam problem z moja audiczka mianowicie chodzi o to ze zima mam problem z odpalaniem rano lub dluzszym postoju chodzi mianowicie o to ze akumulator mi pada auto jezdzi dzien w dzien, wlasnie wrocilem od mechanika i sprawdzil mi akumulator prad na rozruszniku i ladowanie i wyszlo ze wszystko jest ok z tymi czescioami mechaniuk mowi ze akumulator nie przepuszacza pradu pod obciazeniem. wiec co to moze byc jaki to problrem gdzie go szukac, mial ktos taki problemn???prosze o poomoc bo mnie wykonczy to auto ;-(((
[ Dodano: 2012-12-23, 15:42 ]
latem jest wszystko ok
[ Dodano: 2012-12-23, 23:21 ]
panowie doradzcie mi czy da sie jakos sprawdzic czy jest jakis pobur energi po przez jakies zwarcie czy co??pomocy :cry:
[ Dodano: 2012-12-23, 15:42 ]
latem jest wszystko ok
[ Dodano: 2012-12-23, 23:21 ]
panowie doradzcie mi czy da sie jakos sprawdzic czy jest jakis pobur energi po przez jakies zwarcie czy co??pomocy :cry: