[ AUDI 80 B3 1.8 JV LPG ] Nie jedzie w zakresie 1800~2200obr
[ AUDI 80 B3 1.8 JV LPG ] Nie jedzie w zakresie 1800~2200obr
Witam. Mam taki problem. Audi jeździ na gazie, na benzynie tez ale mam silnik 1.8s na gaźniku i mam poważny problem. Samochód na gazie zbiera się dobrze, pali na dotyk, żadnych problemów. Gdy chcę rozpocząć jazdę na benzynie to pojawia się problem. Przy jeździe na jakimkolwiek biegu dochodzi do zamulenie. Występuje to od 1800 obr ~ 2200 obr. W praktyce wygląda to tak, iż wbijam bieg 1 zaczynam ruszać. Auto nie chce wtedy jechać muszę wdepnąć pedał gazu na full, potem bieg 2 i chcąc szybciej ruszyć to od 1800~2200 obr dostaje zamulenia. Występują delikatne szarpnięcia. Generalnie jak obroty wyższe problemu nie ma. Tu nie chodzi już o prędkość gdyż to występuje w pierwszych fazach jazdy. 1 ruszam zamula lecz odmula jak obroty pow 2100. To samo z 2 3 4 czy 5. Proszę o pomoc, auto instalacja gazowa BRC, gaźnik keihin 1, wymienione świece, filtry, węzę od podciśnienia, auto bez sondy, komputera. Zwykła prostota ale stwarza problem. czuć takie osłabienie. Występuje to oczywiście na każdym biegu.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2012, 18:24 przez izas24, łącznie zmieniany 3 razy.