[ABT 80 B4 AVANT] Jakie amory do sprężyn Vogtland -30mm
[ABT 80 B4 AVANT] Jakie amory do sprężyn Vogtland -30mm
Jak w temacie, przy tyvh mrozach moje awdi zaczelo sie bujać z przodu... amorki powoli się poddają.. z racji że mam nowe sprężyny VOGTLAND obniżenie ok -30mm i tak sobie leża to chce je założyć, myślę że w połączeniu z 16" będzie dobrze
Ale mój dylemat stanowią amortyzatory... - nie mam za bardzo kasy żeby zaszaleć.. - bo kupiłbym KONI, ale.. muszę wybrać coś z tych firm:
KYB
Sachs
Bilstein
kolejność od najtańszych z tego co znalazłem na alledrogo.. chciałbym amorki olejowe, lub olejowo-gazowe.
Moje pytanie.. - czy mogę założyć te sprężyny w połączeniu z seryjnymi amorkami - tzn, z tego co się orientuje to można do -40mm zostawić seryjne amory.. ale nie wiem ile w tym prawdy...
CO MI DORADZICIE?
panda
Ale mój dylemat stanowią amortyzatory... - nie mam za bardzo kasy żeby zaszaleć.. - bo kupiłbym KONI, ale.. muszę wybrać coś z tych firm:
KYB
Sachs
Bilstein
kolejność od najtańszych z tego co znalazłem na alledrogo.. chciałbym amorki olejowe, lub olejowo-gazowe.
Moje pytanie.. - czy mogę założyć te sprężyny w połączeniu z seryjnymi amorkami - tzn, z tego co się orientuje to można do -40mm zostawić seryjne amory.. ale nie wiem ile w tym prawdy...
CO MI DORADZICIE?
panda
Ostatnio zmieniony 07 lut 2012, 19:29 przez panda86, łącznie zmieniany 2 razy.
przepraszam, zapomniałem o tagu już poprawione.
Dostałem też taką odpowiedź od pewnego sprzedawcy:
Amortyzatory przedni Sachs 300zł gazowe a 275 olejowe
Amortyzatory tylne 175 zł szt gazowe a 160zł olejowe
Odboje i osłony przód 70zł komplet
Odboje i oslony Tyl Sachs 65zł komplet
te "gazowe" to i tak są chyba olejowo-gazowe, czy nie..? szczerze mowiac chciałem olejowe... ale różnica w sumie nie duże więc może lepiej te gazówki..?
te "gazowe" to i tak są chyba olejowo-gazowe, czy nie..? szczerze mowiac chciałem olejowe... ale różnica w sumie nie duże więc może lepiej te gazówki..?
Za tą cenę kupisz se sportowe amorypanda86 pisze:przepraszam, zapomniałem o tagu już poprawione.
ale mi nie zależy na sportowych.... a nawet nie chce. chce mieć komfortowo przy delikatnym obniżeniu.. auto na pewno nie będzie bardziej uległe niż obecnie, jazda w zakrętach będzie pewniejsza.. na serii nie jest źle, dobrze mi się prowadzi / trzyma moja 80'tka
sportowe amory odpadają, nie chce jakiegoś MTS'a supersporta itd.. - handluje gwintami, więc jeżeli chciałbym sportowe, to nie miałbym problemu z wyborem firmy itd.
jeżeli możecie to poradźcie mi cos z firm które wymieniłem
pozdrawiam
sportowe amory odpadają, nie chce jakiegoś MTS'a supersporta itd.. - handluje gwintami, więc jeżeli chciałbym sportowe, to nie miałbym problemu z wyborem firmy itd.
jeżeli możecie to poradźcie mi cos z firm które wymieniłem
pozdrawiam
sporo, sporo... ale nie mam podstawowej wersji sachsa.. bo ta wyszlaby mnie w ok. 500-600zl
gdybym mial fundusze to kupilbym KONI'ego... - nawet nie sportowe.. ale to wydatek tak ze raz wiekszy jak nie wiecej...
a i watpie ze FK lezy na tej samej polce co ten sachs.. tzn, na pewno nie fk za ta kase.. bo maja np w ofercie konigsorta - gwint ktory jest na wkladach KONI!!
pozdro, zdam relacje w next tyg. jak bede juz po montazu
[ Dodano: 2012-02-15, 16:43 ]
u mnie amory już wymienione, jest troche bardziej twardo ale ogólnie ok... zobacze jak pojade do szkoły jak to się prowadzi na dłuższa mete bo od mechnika mam kawałek...
swoją drogą.. - ile płaciliście za wymiane amorków i sprężyn?
mnie to wyszło 300zł - w tym zbieżność - dobra cena, czy drogo?
zdjęcia dam niebawem
pozdrawiam,
panda.
gdybym mial fundusze to kupilbym KONI'ego... - nawet nie sportowe.. ale to wydatek tak ze raz wiekszy jak nie wiecej...
a i watpie ze FK lezy na tej samej polce co ten sachs.. tzn, na pewno nie fk za ta kase.. bo maja np w ofercie konigsorta - gwint ktory jest na wkladach KONI!!
pozdro, zdam relacje w next tyg. jak bede juz po montazu
[ Dodano: 2012-02-15, 16:43 ]
u mnie amory już wymienione, jest troche bardziej twardo ale ogólnie ok... zobacze jak pojade do szkoły jak to się prowadzi na dłuższa mete bo od mechnika mam kawałek...
swoją drogą.. - ile płaciliście za wymiane amorków i sprężyn?
mnie to wyszło 300zł - w tym zbieżność - dobra cena, czy drogo?
zdjęcia dam niebawem
pozdrawiam,
panda.