Witam
Juz nie wiem ile razy odwiedzalem ta strone pytalem szukalem i nic. Ale moze teraz sie uda. Na poczatek czy mozliwe ze moze stukac pekniety pierscien(choc nie wiem jak by mogl peknac), tak mi pasuje, dlaczego?- slabe cisnienie na jednym garze ale w normie, dymi z bagnetu no i ten rytmiczny stukot. Obsluchalem wszystko stetoskopem nie dalem rady tylko przy podejrzanym 4 cylindrze, odlaczalem pokolei pompe paliwa -mech., alternator z pompa wody, zostala mi tylko pompa oleju z rozdzielaczem no i zawory ale nie wiem jak mam to sprawdzic moze jakies pomysly CO TAK STUKA???
Aha popychacze wymienilem niedawno wiec je odrzucam bo kolata na zimnym jak i na rozgrzanym, a panewki tez wymienione
I TAK TO ZROBIE...mam nadzieje
Dzieki i pozdro :mrgreen:
[80 B3 1.8 NE] stuki...cd
[80 B3 1.8 NE] stuki...cd
Ostatnio zmieniony 02 paź 2007, 19:56 przez Ravv, łącznie zmieniany 1 raz.
Ok dzieki, wiem ze to glupie ale nie chce mi sie bawic znowu z ta glowica, trzy miesiace temu wymienialem uszczelke pod glowica i panewki korbowodowe, zawory i gniazda sprawdzilem-nie wygladaly zle. teraz moje pytanie czy jest mozliwe wyciagniecie tloka bez demontazu glowicy i ruszania walu, jak nie to musze sie zabrac i ponownie podejsc do glowicy, albo poprostu go sprzedam co jest ostatnia rzecza ktora bym chcial zrobic :mrgreen: A czy ten tlok moze byc odpowiedzialny za nierowna prace silnkia-takie nieregularne tarpniecia, ja mysle ze tak ale moze to wina zaplonu i to przed palcem bo wlacznie z palcem wszystko jest nowe. a co do przegrzania to ja napewno nie a poprzednik nie wiem! Wiem ze najlepiej byloby rozebrac i zobaczyc ale nie moge go tak rozbierac co tydzien, a jezeli ktos mial taki problem to moze pomoze Aha a co z tymi popychaczami? O co chodzi ze zlym montazem?
Z gory wielkie dzieki !!Pozdro
Z gory wielkie dzieki !!Pozdro
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
O właśnie, dobrze gadasz. Wiedziałem że coś jeszcze będzie zawadzać tylko nie pamiętałem co.kokolino1 pisze:Zgadza się ale nawet jak wału by nie było to nie da rady bo podpory (obudowy łożysk) wału będą przeszkadzaćLabiel pisze:W moim silniku tłoku nie dało sie wyjąć dołem, o ile się nie mylę to wał będzie zawadzał.
Wielkie dzieki, troszke sie uspokoilo to kolatanie po malych poprawkach w zaplonie ale to jeszcze nie to. Dalej go tak troszke rzuca na boki, ale to moze wina gaznika bo nie jest w najlepszej kondycji :lol: Jeszcze raz wielkie dzieki za informacje, zmienialem panewki ale nie pamietam czy tlok wyjdzie dolem, teraz wiem. Mimo wszystko bede szukal dalej i moze jakos mi sie zachce ponownie sciagac glowice no i oczywiscie miche, troszke zabawy jak na sprawdzenie tylko czy to wlasnie to stuka. Bo jak narazie wymienilem juz pare czesci ktore kupilem przed sprawdzeniem i okazalo sie ze sa dobre .
Jeszce raz dzieki i szerokiej...pozdro.
Jeszce raz dzieki i szerokiej...pozdro.