[All] Modyfikacje - Tłumik sportowy
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
A mozecie mi powiedziec taką rzecz..
kolega sprowadził Audi A4 2,8 V6 jedno z pierwszych bo listopad 94r. i był tłumik sportowy koncowy dwururka firmy SUPERSPORT. Chodził pięknie z tłumikiem ale pewnego razu nam się koncowy tłumik urwał i jezdzilismy ze dwa tygodnie bez niego... dzwięk był taki sam jak z tłumikiem !! Dlatego mnie to zastanawia... W całym układzie wydechowym było wszystko seryjnie... Jak to w końcu jest Panowie ?
kolega sprowadził Audi A4 2,8 V6 jedno z pierwszych bo listopad 94r. i był tłumik sportowy koncowy dwururka firmy SUPERSPORT. Chodził pięknie z tłumikiem ale pewnego razu nam się koncowy tłumik urwał i jezdzilismy ze dwa tygodnie bez niego... dzwięk był taki sam jak z tłumikiem !! Dlatego mnie to zastanawia... W całym układzie wydechowym było wszystko seryjnie... Jak to w końcu jest Panowie ?
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Pewnie było tak że końcowy się wydmuchał i była pusta puszka albo po prostu taki "wypróżniony" fabryka zrobiła....
[ Dodano: 2007-10-02, 22:19 ]
A co do brzmienia tłumików obydwu kolegów to są one naprawdę ładne ale jak dla mnie na dłuższą metę za głośne - to jednak męczy jak się więcej jeździ...
[ Dodano: 2007-10-02, 22:19 ]
Pewnie było tak że końcowy się wydmuchał i była pusta puszka albo po prostu taki "wypróżniony" fabryka zrobiła....Misiek_Stce pisze:A mozecie mi powiedziec taką rzecz..
A co do brzmienia tłumików obydwu kolegów to są one naprawdę ładne ale jak dla mnie na dłuższą metę za głośne - to jednak męczy jak się więcej jeździ...
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
p0rzyznam szczerze ze watpie zeby oj mnie meczyl do ok 3000 jest praktycznie nieslyszalny w srodku powyzej tak czy siak glosniej slychac silnik niz tlumik...no chyba ze mam otwarte okno to wtedy slysze go w pelnym zakresie obr... i podobno za mna tez jest glosno :roll: ale mni to lotto :mrgreen:Oofol pisze:A co do brzmienia tłumików obydwu kolegów to są one naprawdę ładne ale jak dla mnie na dłuższą metę za głośne - to jednak męczy jak się więcej jeździ...
NO filmik moze dzisiaj nagram bo nie mialem czasu wczoraj prawie caly dzien mi zeszlo z wyimana przegubów i tulei wahacza z przodu i z tyłu A co do tłumika to chodzi prawie jak org. co mialem ale planuje wywalic jeszcze katalizator albo to co jest w nim i go zostawic bo ze strumienica chyba bedzie problem ale niejestem pewny pozdrawiam
zgadzam sie w 100% w poprzednim b3 modzilem z wydechem z 10 razy az ostatniecznie poszla sama rura od poczatku do konca i ostatni wydech sportowy .. sasiedzi chwala dzien kiedy sprzedalem to auto<mikolaj>zserty pisze:Nie zgodzę się z tym. Kształt końcówki ma duże znaczenie przy dźwięku. Proponuję zamontować samą końcówkę, a zobaczysz, że mam rację. Oczywiście sam sposób montażu też ma znaczenie. Inaczej będzie brzmiał kiedy końcówkę przymocujemy do poprzedniej końcówki, inaczej kiedy starą wytniemy i podspawamy nową, a jeszcze inaczej kiedy w tłumiku po wycięciu starej powiększymy otwór w tłumiku na wielkość nowej i dopiero wspawamy. Sprawdzone osobiście.homer pisze:krztalt i "dziurawosc" samej koncowki nie ma znaczenia raczej innego procz estetycznego
Co myslicie o tym tlumiczku? http://allegro.pl/item294455601_tlumik_ ... atis_.html
Mialem juz Malona w Mercu 190 i chodzil znosnie a jak sie sprawuje w Audi :?: , a wybralem z taka koncowka zeby podobna byla do oryginalu
Mialem juz Malona w Mercu 190 i chodzil znosnie a jak sie sprawuje w Audi :?: , a wybralem z taka koncowka zeby podobna byla do oryginalu