[b4 1.9 TDI Z1] Gdzie są świece żarowe ?
[b4 1.9 TDI Z1] Gdzie są świece żarowe ?
Ostatnio coś ciężko mi kruszynka pali (może to świece żarowe,może to wina tych mrozów) i chciałbym sprawdzić świeczki ale nie wiem w którym miejscu one są.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
100 % pewnośc daje tylko demontaż i podłączenie na krótko do baterii, lub wiekszego prostownika. Wazny jest czas nagrzewania, kolor ( czyli jaka temp) oraz sposób rozgrzewania się świecy, nadpalona świeczka czyli taka która nie daje własciwej temp, oraz niewłaściwie się rozgrzewa czyli praktycznie rzecz biorąc nic nie warte badziewie,też powoduje zapalenie się żarówki bądz miernika,czy iskrzenie a ogólnie są do bani.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
bierzesz miernik,czarny kabel podpinasz pod - w akumulatorze a czerwony pod górną część świecy.Co do świec i sprawdzania miernikiem,kablem czy żarówką to ja się już na tym przejechałem.miernik wskazywał idealne wartości a świeca nie grzała tak jak powinna.sam w to nie mogłem uwierzyć ale jednak wyjęcie to najpewniejszy sposób na jej sprawdzenie.przemoO23 pisze:Co do miernika-jak go że tak nazwę "podpiąć" żeby sprawdzić ile pobiera prądu ?