[B3 1.6TD] zapowietrzony uklad
[B3 1.6TD] zapowietrzony uklad
witam, nie moge poradzic sobie zproblemem zapowietrzonego ukladu. Sie tak zapowietrza ze jechac nie mozna i ostatnio ledwo do domu podjechalem bo mi zgasl z 5 razy z braku paliwa. Pompa jest szczelna ostatnio robilem oske gazu bo sie tloczek wytarl i puszczalo. Filtr paliwa wymienilem ok 3 tys km temu. nie wiem co robic bo do pracy musze jezdzic;x co jeszcze sprawdzic?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Krzysiek 84
- Junior Admin
Wiec tak przy -10 odpala od strzala, ale dzis bylo -25 i dupa;x krecilem krecilem az wkoncu odpalil. ale powietrze szlo... polalem ciepla woda na filter troche sie poprawilo. jedna podjechalem pod dziewcyzne i pod gorke slabnal. stanalem na gorce to paliwo sie cofalo, na pych dalem go przodem w dol a paliwo dalej sie cofalo. naprostym tez sie cofa jak glupie. jak przygazuje i puszcze to nieraz caly wezyk powietrza jest i malo co paliwa;x;x od czego zaczac? dodam ze w pompie wtryskowej ostatnio wymienialem os gazu i tulejke bo ciekla. teraz nic nie cieknie;x
- Krzysiek 84
- Junior Admin
dodam rowniez ze z 3/4 miechy temu zalalem jaeigos syfu, i byly tam smiecie jedna zanim zauwazylem to juz pare wpadlo, moze zaciaglo do filtra i przymarzlo w zime... mam zmieszanie paliwo z uszlachetniaczem do -40... ale to filtr zatykal sie zanim wlalem uszlachetniacza... znacyz uszlachetniacz wlalem po tym wszystkim, ale dzisiaj sie znow to powtorzylo. filtr teraz lezy na kolryferze. zreszta co parafina ma do cofania sie paliwa? to jedynie moze tlumacyzc filtr zatkany.;x
- Krzysiek 84
- Junior Admin
dołącze sie do tematu.witam powiem ci jedno wymien filtr paliwowy przedmuchaj przewody paliwowe sprzezarka jak masz w domu zelej dobrej ropy bo jak zalejesz tej tanej to nie pojedziesz bo zaraz syfu sie nazbiera tak jak mowisz filtr sie zabrodzil jak jedziesz to potrezbuje wiekszej dawki paliwa. powiem jak masz te przewody przedmuchac wez tam gdzie jest powrot na filtrze wsadz tam pistolet w tem przewod i wposc powietrze i odkerc bak albo jezdzi bez korka w baku ropa ci nie wywietreje albo parafina sie wytworzyla jak parafina to wlej dynaturatu albo benzyny i rozbije to parafine i bedziesz smigal jak tak zrobilem to jest sprawdzony sposob
[ Dodano: 2012-02-12, 21:03 ]
jak juz to przepalisz rope i bedziesz juz lal do baku drugi raz to juz wlej ten uszlachetniach tylko sie pytaj o skaydd disel to jest dobry albo z firmy k2 dfa-39 ale nie kupuj tego z xeramic bo ja wlaem z tej firmy to samochod sie mul zrobil ledwo setkie wydusilem tak ja robie . tak moja rada sproboj moze sie uda
[ Dodano: 2012-02-12, 21:03 ]
jak juz to przepalisz rope i bedziesz juz lal do baku drugi raz to juz wlej ten uszlachetniach tylko sie pytaj o skaydd disel to jest dobry albo z firmy k2 dfa-39 ale nie kupuj tego z xeramic bo ja wlaem z tej firmy to samochod sie mul zrobil ledwo setkie wydusilem tak ja robie . tak moja rada sproboj moze sie uda
Jeżeli taki syf Ci ciągnie ze zbiornika to najpewniej będzie wyjąć zbiornik i wyczyścić/wypłukać go bo jak dmuchniesz w przewody tylko to pomoże ale na krótką metę bo w końcu sitko i tak się pozatyka i na nic tu nowe filtry, wiem to z autopsji też tak miałem. Wymieniałem filtry dmuchałem w przewody i problem powracał, po wypłukaniu zbiornika śmiga jak trzeba :mrgreen: