[80 b3 1.8 s] Gdzie i jakie filtry trzeba wymienic
[80 b3 1.8 s] Gdzie i jakie filtry trzeba wymienic
witam.
Mam Audi 1.8 na gazniku i chcialbym sie dowiedziec jakie filtry i gdzie dokladnie sa umieszczone.. filtr powietrza i oleju wiem ale np filtr paliwa ? pompka paliwa ? gaznik wgl ma pompke paliwa? mozecie mi dokaldnie powiedziec co gdzie jest i czy trzeba to wymienic?
Mam Audi 1.8 na gazniku i chcialbym sie dowiedziec jakie filtry i gdzie dokladnie sa umieszczone.. filtr powietrza i oleju wiem ale np filtr paliwa ? pompka paliwa ? gaznik wgl ma pompke paliwa? mozecie mi dokaldnie powiedziec co gdzie jest i czy trzeba to wymienic?
Nie mogę za choinkę znaleźć filtru paliwa w swojej b3 1.8s. Nie wiem nawet czy jest na wtrysku czy gaźniku. Nie mam naklejki w bagażniku a na silniku nie mogę znaleźć kodu. Czy może być on po lewej stronie silnika a nie po prawej? Wracając do filtra, mam takowy PP 849 filtrona, podobno pasujący. Tylko nie mogę go znaleźć u siebie w samochodzie. Pod spodem przy kole nic nie ma, w bagażniku też nie, może być pod maską? Jeśli tak to gdzie? Wrzucić jakieś fotki jeśli pomoże?
Masz pewnie gaznik.. a gaznik nie posiada filtru przy kole tylko taki zwykly http://www.rankingwarsztatow.pl/porada, ... paliwa.php
No więc tak.
Oto mój silnik. Akurat zmieniałem uszczelkę pod pokrywą.
Dalej to zdjęcie na którym zdjęty jest cały filtr powietrza. Czy to gaźnik?
A co to w ogóle jest za urządzenie to?
Jeżeli chodzi o numery silnika, czy to jest miejsce gdzie powinny być wbite? Dokładnie pod 3cią świecą zero jakichkolwiek znaków.
Za to powyżej pierwszej świecy są jakieś numery.
Te cyfry to
0261033730
Po przeciwnej stronie silnika są wbite "Germany" i jakieś trzy litery już mi wyleciało z głowy jakie.
Czy to pomoże udzielić odpowiedzi na moje wcześniejsze pytania?
Dziękuję.
Oto mój silnik. Akurat zmieniałem uszczelkę pod pokrywą.
Dalej to zdjęcie na którym zdjęty jest cały filtr powietrza. Czy to gaźnik?
A co to w ogóle jest za urządzenie to?
Jeżeli chodzi o numery silnika, czy to jest miejsce gdzie powinny być wbite? Dokładnie pod 3cią świecą zero jakichkolwiek znaków.
Za to powyżej pierwszej świecy są jakieś numery.
Te cyfry to
0261033730
Po przeciwnej stronie silnika są wbite "Germany" i jakieś trzy litery już mi wyleciało z głowy jakie.
Czy to pomoże udzielić odpowiedzi na moje wcześniejsze pytania?
Dziękuję.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Akumulator paliwa. Zwraca nadmiar paliwa do zbiornika jak zawór pływakowy zamknie dopływ do gaźnika. Jak się dobrze orientuje jest tam coś w rodzaju sprężyny i membrana aby w razie nagłego zapotrzebowania na paliwo gaźnik nie musiał czekać aż pompka napompuje.Berooman pisze:A co to w ogóle jest za urządzenie to?
A filtr paliwa powinieneś mieć przed pompką na silniku.
Numer silnika masz trochę wyżej jak pole zaznaczone strzałką 1 ale pewnie musisz podrapać aby zobaczyć go. Albo zobacz na naklejce w bagażniku za kołem zapasowym. Ale po tym co pokazałeś z pod maski to masz NE.
Tutaj też zaznaczyłem: