[B3/B4] Wskaźnik paliwa powoli sie podnosi
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
wskazówka powoli sie podnosi i w benzyniakach i w dieslu.ja mam inne pytanie dotyczące tego wskaźnika.czy da sie coś zrobić by wskazówka opadając na dół robiła to płynnie?? zauwazyłem nie tylko w mojej b4 ze gdy zatankujemy do pełna to po przejechaniu powiedzmy 400km wskazówka jest już prawie przy połowie wskaźnika,zatrzymuje sie w jednym miejscu na kolejne 200 km po czym schodzi do połowy...podczas jazdy od max do min wskazówka chyba ma z 3 lub 4 takie przestoje...widziałem kiedyś gościa na allegro który robił różne cuda z licznikami z audi i miał w swojej ofercie równiez naprawe tej usterki jednak nie chciał sie podzielić swoja wiedzą na ten temat
To chyba masz coś zwalone, bo u mnie schodzi płynnie.hudy pisze:wskazówka powoli sie podnosi i w benzyniakach i w dieslu.ja mam inne pytanie dotyczące tego wskaźnika.czy da sie coś zrobić by wskazówka opadając na dół robiła to płynnie?? zauwazyłem nie tylko w mojej b4 ze gdy zatankujemy do pełna to po przejechaniu powiedzmy 400km wskazówka jest już prawie przy połowie wskaźnika,zatrzymuje sie w jednym miejscu na kolejne 200 km po czym schodzi do połowy...podczas jazdy od max do min wskazówka chyba ma z 3 lub 4 takie przestoje...widziałem kiedyś gościa na allegro który robił różne cuda z licznikami z audi i miał w swojej ofercie równiez naprawe tej usterki jednak nie chciał sie podzielić swoja wiedzą na ten temat
a ja znow mam w swojej tak...gdy przekrecam zaplon to wskazowka strasznie powoli idzie do gory ale znow gdy juz odpale auto i troche mocniej nacisne prawy pedal to wskazowka w zastraszajacym tepie opada na dol i co lepsze ze strasznie plynnie:/ :evil: moral z tego taki nie naciskaj duuuuzo gazu podczas jazdy :D