Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[All] Patent na peknieta gume przepływomierza

Wszelkiego rodzaju opisu napraw, instrukcje napraw itp.
Awatar użytkownika
hubertm
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[All] Patent na peknieta gume przepływomierza

Post autor: hubertm » 12 lut 2012, 22:29

Witam,
-myślę,że komuś się przyda....
Jakiś czas temu pękła mi guma od przepływomierza i to w miejscu dość niefortunnym bo na "harmonijce" więc zaczęła się jazda z dziwnie pracującym silnikiem (po jego pracy się zorientowałem że coś jest nie tak).W serwisie nowa 670zł,-trochę dużo,-więc kupiłem używaną za 150zł -miała być w super stanie,-okazała się w słabym i już z drobnymi pęknięciami,-zwróciłem.Dostałem rade od kolegi Troll Oslo by kupić preparat Wurth klei i uszczelniacz,ale nigdzie tego nie mieli..,-i w serwisie FeuVert na Ostrobramskiej kierownik polecił mi skleić-a właściwie zaszpachlować klejem do szyb samochodowym (wcześniej posmarować prajmerem).I polecam taką naprawę-bo klej do szyb po kilku godzinach zmienił się w gumę,która świetnie wszystko uszczelniła i niesamowicie mocno przywarła,-stworzyła jedną całość.A i klej jest koloru czarnego-więc zupełnie nic nie widać.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
karol89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karol89 » 12 lut 2012, 22:41

jakieś foto mógłbyś wrzucić jak coś :-P

Awatar użytkownika
hubertm
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: hubertm » 12 lut 2012, 22:53

Mogę,-za jakiś czas jak będę przy aucie. Ale co ma być na tych zdjęciach? Potrzebny jest klei do szyb samochodowych..,-prajmer (w sklepie będą wiedzieli co to..,-taka mała buteleczka z czarnym płynem)-którym smarujemy uprzednio i który sprawia,że guma i klej lepiej się wiążą..,-no i guma od przepływomierza z pęknięciami,-mogą być nawet dużę.Klej najlepiej nakłada się nożem i można grubo,-bo naprawdę po kilu godzinach wszystko super się wiąże i wygląda jak jedna całość...
Gumę mam już założona(bo ta naprawa była przed dwoma miesiącami...),-i nie chcę znowu zdejmować-bo to nie takie proste...

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
karol89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karol89 » 12 lut 2012, 23:38

jak to wygląda chociażby po zabiegu takie małe fotostory jak by <ok>

Awatar użytkownika
pilachgt
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pilachgt » 13 lut 2012, 06:29

Klej do szyb też jest bardzo dobry przy naprawie gum zawieszenia. Robisz nim własnej roboty poliuretany.

mateuszjkl
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mateuszjkl » 12 sty 2017, 18:15

U mnie guma była popękana w miejscu opaski zaciskowej, miałem niewiadomego pochodzenia drugą gumę ale cała nie pasowała więc z dwóch zrobiłem jedną tnąc gdzieś w połowie. "Połączenie" oklejone na około taśmą izolacyjną daje rade już 1,5 roku. Januszowa partacka robota też daje rade.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Naprawy”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl