[1.9TDI 1Z] Diagnostyka i czyszczenie nastawnika
własnie w czwartek wybieram się do tego Pana z Tomaszowa Mazowieckiego, na naprawę mojego nastawnika potencjometrycznego. obroty falują na niskich i szarpie w granicach 2tys/obr/min na każdym biegu, rok temu był nastawnik przedmuchany powietrzem i przesunięta płytka, ale ten zabieg już nie pomaga. wiec sie umówiłem i jade 250zł to jeszze nie majątek, a zmiana na indukcyjny to też nie małe koszta, nastawnik, przeplywka, komp, wiązka, plus chip. powyżej 1000zł to już za 1350 mam nowy nastawnik potencjometryczny z IC.
dam znać co i jak po naprawie.
dam znać co i jak po naprawie.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Krzysiek 84
- Junior Admin
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Uparłeś się żeby zreanimować trupa za pierwszym razem pomogło na krótko , to teraz tylko sprawny nastawnik cię ratuje ...lepiej poszukać sprawnego nastawnika od jakiejś beemki tds ,niż wydawać 250zł na ratowanie twojego padniętego nastawnika , a zakładanie nowego za 1350 to najdelikatniej mówiąc mało rozsądne choćby dlatego ,że dalej prawie nic w tym aucie, na starym osprzecie i kompie ,nie da się zdiagnozowaćwenon pisze: wybieram się do tego Pana z Tomaszowa Mazowieckiego, na naprawę mojego nastawnika potencjometrycznego. obroty falują na niskich i szarpie w granicach 2tys/obr/min na każdym biegu, rok temu był nastawnik przedmuchany powietrzem i przesunięta płytka, ale ten zabieg już nie pomaga. wiec sie umówiłem i jade 250zł to jeszze nie majątek
nastawnik zregenerowany naprawde fachowo. wszystko dokładnie wyczyszczone, zabezpieczone i nie wiem jak ale naniesione nowe ścieżki, na gwarancji napisane niby że przez plazmowanie.
a z tego co rozmawiałem robi nastawniki dla gościa z tucholi, on sam podobno tylko płytki przesówa a jak to nie pomaga to wysyła mu nastawniki.
a z tego co rozmawiałem robi nastawniki dla gościa z tucholi, on sam podobno tylko płytki przesówa a jak to nie pomaga to wysyła mu nastawniki.
Bo kolega z Lubartowa robił (czyścił) nasatwnik indukcyjny. A koleś z Tomaszowa Maz. robi indukcyjne i potencjonometryczne-za które podejrzewam kolega z Lubartowa się nie pobiera.jastom pisze:też chcę się umówić na naprawę z gościem ze Smardzewic (chyba) pod Tomaszowem, można go znaleźć na necie, na allegro. Dziwi mnie, że kolega z Lublina, zresztą moich rodzinnych stron dawał do Tomaszowa Mazowieckiego zamiast do Lubartowa (?!)
To ile w końcu za wszystko skasował?
Sprawdź najpierw jaki masz nastawnik jak indukcyjny to kolega z Lubartowa na pewno Cię poratuje.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Nie pobiera ,bo z tym niewiele da się pobrać :mrgreen: No ale jak są magicy którzy przywracają do życia nastawniki potencjometryczne ,to chylę czoła ...dziwi mnie tylko to, że dają na taką naprawę 6 m-cy gwarancji :roll: bo na indukcyjny można dać gwarancję dożywotnią , nic sie tam nie zużywa ,ani nie wyciera ,co najwyżej znowu się zabrudzi ...w odróżnieniu od potencjometru ...a tu tylko 6m-cy :?: was to nie dziwi :?: bo mnie daje do myślenia Jak ktoś da na taką naprawę gwarancję dłuższą niż 6 mc-y to uwięrzę że taka naprawa jest skuteczna 8-)suugi pisze:Bo kolega z Lubartowa robił (czyścił) nasatwnik indukcyjny. A koleś z Tomaszowa Maz. robi indukcyjne i potencjonometryczne-za które podejrzewam kolega z Lubartowa się nie pobiera.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2012, 19:25 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.