Oszustwo na forum. Przez llois
Paskudna sprawa...forum jest żeby sobie pomagać, a nie robić smrodu
Ale cóż, po takim zachowaniu widać, że niektórzy to nie miłośnicy audi i koledzy a miłośnicy przekrętów! Niestety tak bywa...Co do możliwości wystawiania ogłoszeń, myślę, że ile by nie było ktoś jak chce i tak zrobi przekręt, a blokuję się prawdę mówiąc połowie jak nie większości wystawianie ogłoszeń stawiając poprzeczkę od 100 komentów.
coś jest na rzeczy i kolo kręci ode mnie też chciał coś kupić pisał pw na gg ugadywał się miał się pojawić osobiście i lipa zamęt posiał elegncko na forum i mi mówił że jest z Oświęcimia jak jest kilka osób które przekręcił na kasę to musicie się spiknąć i dać na policje sprawe i oby się rozwiązało pomyślnie...
''Wysłany: 2012-01-18, 20:01
PLany:
Lampy USA; ''
https://audi80.pl/b3-dz-wilk-w-owcze ... t63270.htm
czy to nie dziwne??
PLany:
Lampy USA; ''
https://audi80.pl/b3-dz-wilk-w-owcze ... t63270.htm
czy to nie dziwne??
ja bym sie nawet nie zastanawiał miałem to samo z gościem z allegro z telefonem kupiłem telefon za śmieszne pieniądze zrobiłem mu przelew i wszystko ucichło.Zgłosiłem na policje wszystko pięknie ładnie wydruki z aukcji ze zrobienia przelewu i po 2tyg dostałem lis ze sądu ze będzie sprawa przeciwko niemu ze u niego w domu byli i wszystko jak narazie jest na dobrej drodze ale jak narazie ani kasy ani telefonu ale jak jest wszystko w sądzie to sie tam nie martwię bo i tak wiem ze wygram :mrgreen:
- quattromtm
- Forum Audi 80

-
spaykee
- Forum Audi 80

- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
tak, nie zdziwilbym się, gdyby ktoś komuś w końcu poprzetrącał parę kości. 300 zł to już są jakieś pieniądze, dla mnie to ogólnie wycieczka 500km w jedną stronę, ale bym się przejechał, odzyskał kasę którą przelałem, kasę któą bym wydał na paliwo i dostał na waciki.trepek pisze:A możemu po prostu trzeba zacząć samemu wymierzać sprawiedliwość?
Bo policja zanim się ruszy, to Młody dawno zapomni o sprawie i będzie jak zawsze, czyli "postępowanie zostało umorzone...."
BIJ NIEMCASzymekB pisze: Niedobrze,niedobrze.
najlepiej idz na policje i wez sobie dane od tych dwóch osób pozostałych które równiez oszukał... wydrukuj wszystkie rozmowy, polecenie przelewu, jego profil na audi 80... jakbys kupował na allegro dostałbys cała kwote a takto moze po roku jesli sąd orzeknie sprawca bedzie musiał ci oddac kase, w miedzy czasie beba cie wzywac na policje z 2-3razy, sam tak miałem...
-
spiczi
- Forum Audi 80

- Imię: Kris
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 1.6 JK
Jeśli macie potwierdzenie wlania kasy to warto iść na policje. Ja kupiłem na allegro radio za 110zł. Kase wpałciłem zaraz po zakupie przez allegro i kontakt się urwał. Czekałem 2 tygodnie i cisza, wydrukowałem emaile, potwierdzeenie przelewu i poszedłem na policje. Pani spisała wszystko, wzięła emaile i potw przelewów. Czekałem miesiąc i tuż przed 30dniami zadzwonił pan z policji ze radio wysłane i faktycznie radio przyszlo.
Gorsze jeśli adres gościa jest fałszywy to szukanie wiatru w polu.
Gorsze jeśli adres gościa jest fałszywy to szukanie wiatru w polu.