Oszustwo na forum. Przez llois
- eSPe
- Forum Audi 80

- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Dla mnie zarówno wątek, jak i jego problemy w dziale technicznym są co najmniej dziwne, podejrzane i chyba tylko po to aby:Tomiii pisze:''Wysłany: 2012-01-18, 20:01
PLany:
Lampy USA; ''
https://audi80.pl/b3-dz-wilk-w-owcze ... t63270.htm
czy to nie dziwne??
1) wzbudzić zaufanie innych
2) pokazać że jest się "normalnym userem" a nie oszustem
3) Dla nabicia postów.
Dam sobie rękę uwalić że to ten sam typ https://audi80.pl/pytanie-o-uzytkown ... t62705.htm
ADM musiałby sprawdzić po IP i porównać tych dwóch userów.
Poza tym miała być banicja na IP dla tamtego a widać nie została zastosowana.
No i najważniejsza zasada - jak ktoś jest łoś i wysyła kasę dla kogoś kto jest 1-2 miesiące na forum to niech teraz nie płacze.
- eSPe
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Aha.
Dodam do poprzedniej mojej myśli jeszcze jedno.
Przed zakupem od kogokolwiek warto przejrzeć opinie w dziale POLECAM o danym "klubowiczu".
Bo to że jest na forum zarejestrowany nie oznacza że jest klubowiczem tylko może być zwykłym oszustem.
Jeżeli nie ma żadnego wątku o nim to trzeba taki założyć i niech inni się wypowiedzą czy ktoś robił jakieś interesy z tym czy owym. Nic w tym złego sprawdzić takiego usera.
Po dobrze przeprowadzonej transakcji wystarczy wtedy w tym wątku napisać że wsio było ok i po sprawie.
A tak jak ktoś naiwny to daje się robić w butlę.
Na forum mamy kilku(nastu) pewnych dostawców "fantów": żana, górnik (jeżeli chodzi o fury), UFOtm, TRZMIELU240684, świstak, pasza (chociaż ci ostatni się nie ogłaszają w dziale na forum tylko na Allegro), Krycha, Maroonio, Kuba988, Molibdynowy i jeszcze kilku innych których już nie pamiętam i od tych ludzi nie bałbym się brać w ciemno.
Ludzi nieznanych niestety trzeba sprawdzać i zasięgać opinii.
Dodam do poprzedniej mojej myśli jeszcze jedno.
Przed zakupem od kogokolwiek warto przejrzeć opinie w dziale POLECAM o danym "klubowiczu".
Bo to że jest na forum zarejestrowany nie oznacza że jest klubowiczem tylko może być zwykłym oszustem.
Jeżeli nie ma żadnego wątku o nim to trzeba taki założyć i niech inni się wypowiedzą czy ktoś robił jakieś interesy z tym czy owym. Nic w tym złego sprawdzić takiego usera.
Po dobrze przeprowadzonej transakcji wystarczy wtedy w tym wątku napisać że wsio było ok i po sprawie.
A tak jak ktoś naiwny to daje się robić w butlę.
Na forum mamy kilku(nastu) pewnych dostawców "fantów": żana, górnik (jeżeli chodzi o fury), UFOtm, TRZMIELU240684, świstak, pasza (chociaż ci ostatni się nie ogłaszają w dziale na forum tylko na Allegro), Krycha, Maroonio, Kuba988, Molibdynowy i jeszcze kilku innych których już nie pamiętam i od tych ludzi nie bałbym się brać w ciemno.
Ludzi nieznanych niestety trzeba sprawdzać i zasięgać opinii.
tak nie daleko jest Oświęcim a taka ulica w Chrzanowie w którym mieszkam też jest nie wiem co sie mieści na podanym adresie ale jak tylko będę sprawny to się dowiem a co do kolegi co nazywa ludzi którzy ufają innym nie nazywaj ich łosiami tylko naiwniakami sam pewnie nie raz sie ugadałeś z kimś i kase posłałeś ja osobiście też tak robiłem i tu na forum np zanie i nie mialem obiekcji a wcale się nie znaliśmy a dość dawno już to było wiec nie pisz że jestem łosiem ...
- eSPe
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Ja nie nazywam łosiami co wysyłają kase na przedpłatę (bo inaczej sam bym połowy gratów i rzeczy na na forum czy Allegro nie kupił) tylko tych co osobie która jest miesiąc na forum wysyłają takie kwoty (tym bardziej że te osoby mają baaardzo śmierdzące wątki o autach i podejrzane problemy).Bronek27 pisze:a co do kolegi co nazywa ludzi którzy ufają innym nie nazywaj ich łosiami tylko naiwniakami sam pewnie nie raz sie ugadałeś z kimś i kase posłałeś ja osobiście też tak robiłem i tu na forum np zanie i nie mialem obiekcji a wcale się nie znaliśmy a dość dawno już to było wiec nie pisz że jestem łosiem ...
Ja założę jutro drugie konto na forum i zaproponuję ci zderzak RS2 za 200zł kompletny z kratkami. Przelejesz mi kasę? Nie. Bo nie jesteś ..... (tu wpisz co chcesz jak łoś ci nie pasuje).
Czym innym jest zakup u osób które nie są od wczoraj na forum, mają dobre opinie innych, przeprowadzili udane transakcje z innymi klubowiczami i jak napisałem tym pewniakom wysłałbym kasę w ciemno.
jak to mówią "Mądry polak po szkodzie" ja tez stary klubowicz a dałem się nabrać jak małe dziecko tylko nie taką kwotę tylko to było 30zł
eSPe, a ciebie to nikt kiedyś w wała nie zrobił na takim czymś ? Każdemu się to może zdarzyć czy ma 16 lat czy 50 lat , czy jest doświadczonym starym klubowiczem czy raczkującym
eSPe, a ciebie to nikt kiedyś w wała nie zrobił na takim czymś ? Każdemu się to może zdarzyć czy ma 16 lat czy 50 lat , czy jest doświadczonym starym klubowiczem czy raczkującym
- eSPe
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Dzięki Bogu nie i oby tak dalej.wujo1 pisze:eSPe, a ciebie to nikt kiedyś w wała nie zrobił na takim czymś ?
Dokładnie. Za tyle to pół biedy. Można zaryzykować. Ale nie takie kwoty.wujo1 pisze:ja tez stary klubowicz a dałem się nabrać jak małe dziecko tylko nie taką kwotę tylko to było 30zł
Jarewa, też kurna stary klubowicz a tak się dać w jajo zrobić jak małolat. :mrgreen:
- Mabrothrax
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Ten wątek ma służyć informacji na temat nieuczciwego usera. Myślę, że zbędne są dalsze dywagacje kto się dał zrobić w balona a kto, kto jest uważny i fajny a kto nie. Stało się, jest świnia na forum. Uważajcie.
I to powinien być chyba koniec tematu. Dalsze ustalanie danych itd przez Bronka czy coś powinno odbywać się prywatnie przez pw itd.
I to powinien być chyba koniec tematu. Dalsze ustalanie danych itd przez Bronka czy coś powinno odbywać się prywatnie przez pw itd.