Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 1.8 SF] brak podświetlania połowy liczników

Pitras

Post autor: Pitras » 16 lut 2012, 14:32

A nie masz pokrętłem ściemnionego?

Awatar użytkownika
helmut87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b3 1.8 SF] brak podświetlania połowy liczników

Post autor: helmut87 » 16 lut 2012, 23:07

jeżeli chodzi o mnie to ja miałem przerwane ścieżki na płytce licznika. zrobiłem i działa wszystko. spróbuj (jeżeli masz taką możliwość) podpiąć drugi cyferblacik z innej Audiczki. Jeżeli ten drugi będzie świecił tzn że masz coś z ścieżkami, a jeżeli też nie będzie podświetlał to musisz zacząć od kabelków czy gdzieś się nie przetarły. Ściągałeś może deskę rozdzielczą? Jeżeli chodzi o pokrętła nawiewu to sprawdź żarówki, jeżeli będą w porządku musisz zobaczyć i sprawdzić zasilanie żróweczek, może to wszystko ze sobą się łączy?

Siwy232
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Siwy232 » 17 lut 2012, 23:52

Sprawdź Bezpieczniki i później żarówki bo u mnie wszystko sie zrajało :)nie wiem dlaczego ale sie swieca 2 dzien bez problemu :) :mrgreen:

Awatar użytkownika
andi77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: andi77 » 18 lut 2012, 06:39

helmut87 pisze:Jeżeli chodzi o pokrętła nawiewu to sprawdź żarówki, jeżeli będą w porządku musisz zobaczyć i sprawdzić zasilanie żróweczek, może to wszystko ze sobą się łączy?
Podświetlenie pokręteł nawiewu ma zasilanie z licznika. Ściemnienie podświetlenia licznika automatycznie ściemnia podświetlenie pokręteł.
Wystarczy wypiąć kostki z licznika, aby podświetlenie pokręteł przestało działać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl