Witam, mój problem polega na tym, że jadąc wczoraj ni z tą ni z owąd na raz zapaliły sie trzy czerwone kontrolki jedna od ładowania świeci się ciągle, druga od hamulców i trzecia od temp. płynu chłodniczego które pulsują. Dzisiaj rano chciałem sprawdzić czy problem dalej jest odpaliłem samochód kontrolki pogasły ale po jakichś 3 minutach pracy i ponownym uruchomieniu silnika problem wrócił. sprawdziłem wszystkie płyny (stan był ok), wyjąłem akumulator na godzinę żeby zresetować komputer ale nie dało to żadnego rezultatu. Przejechałem samochodem ok 15 km i dzisiaj kilka razy uruchamiałem silnik, akumulator się nie rozładował. Teraz zauważyłem ze kontrolka od ładowania tak jakby się mróżyła w rytm pracy silnika ale kiedy dodaję gazu nadal nie świeci pełnym swoim światłem. Czy może to mieć związek z zawieszającym się na zerze prędkościomierzu? Kilkakrotnie mi się zawieszał ale po stuknięciu ręką w niego odwieszał się. A może to jest wina braku dobrej masy?
Proszę o odpowiedź szukałem wcześniej na forum ale nie znalazłem takiej kumulacji kontrolek
3 czerwone kontrolki na raz
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Pasek jest i się kręci jutro wejdę w kanał i sprawdzę ten alternator. Dziwi mnie jeszcze to że na zgaszonym silniku wszystkie kontrolki świecą jasno a ta od ładowania wyraźnie słabiej.
[ Dodano: 2012-02-21, 05:36 ]
Zdjąłem alternator okazało się że pod jedna szczotką było czarno - wyczyściłem, wymieniłem szczotki razem z regulatorem napięcia kontrolki już nie wariują, auto lata dzięki za pomoc
[ Dodano: 2012-02-21, 05:36 ]
Zdjąłem alternator okazało się że pod jedna szczotką było czarno - wyczyściłem, wymieniłem szczotki razem z regulatorem napięcia kontrolki już nie wariują, auto lata dzięki za pomoc