Pomozcie
Jakoze przebywaja na tym forum osoby bardzo kompetentne prosze o pomoc, rade...
Potrzebuje zarzucic nowa wiazka do plywaka. Stara ma gdzies zwarcie.
Nowa wiazke podlaczylem bezposrednio pod licznik i ladnie wskazuje ilosc paliwa, ale niestety ECU nie wie nic o tym fakcie i nie nalicza mi sredniego zuzycia itd.
Powiedzcie mi czy w ECU jest cos takiego jak wejscie na sygnal od plywaka i wyjscie na licznik? Jesli tak to prosze o sprawdzenie rozpiski pinow pod moje ECU. Rozpiska niestety po niemiecku wiec nie ogarniam tego...
Tutaj link: http://chomikuj.pl/McBoss/Audi+A4+B5+1Z
[A4 B5 1Z] Nowa wiazka plywaka.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
https://audi80.pl/b4-1zrezanie-ac-bc ... t12677.htm
może coś znajdziesz
może coś znajdziesz
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
O jaki w końcu model auta i silnika chodzi :shock: :?: bo za nic się nie mogę zorientować po tym <ok>
jak chodzi o zwykłego zetora z AC/BC to ono nie potrzebuje info ze zbiornika żeby wyliczyć spalanie ,srednie spalanie wylicza z dwóch sygnałów ,z sygnału predkości pin 43 i sygnału spalania pin 9 .Tak jak pisze Solskier w temacie z linku[A4 B5 1Z]
W starych tdi ,w tym naszych 80 -tkach nie ma takiego wejścia ,prócz oczywiście wejścia w liczniku do wskażnika poziomu paliwa w zbiornikuSowaBezOka pisze:Powiedzcie mi czy w ECU jest cos takiego jak wejscie na sygnal od plywaka i wyjscie na licznik?
-
- Forum Audi 80
A4 B5 1Z 95 rok. [ECU 68pin]
Jak mam podlaczony ori kabel to robi sie zwarcie [patrz filmik,a na nim patrz na wsk. paliwa]
W trzeciej sekundzie wlaczam swiatla
W szostej sekundzie wylaczam swiatla.
Od czasu gdy puscilem nowy kabel (bezposrednio od plywaka do licznika) taka sytuacja juz nie wystepuje. Ale co teraz z obliczaniem sredniego spalania? Skoro nowy kabel nie 'zachacza' o ECU...
Jak mam podlaczony ori kabel to robi sie zwarcie [patrz filmik,a na nim patrz na wsk. paliwa]
W trzeciej sekundzie wlaczam swiatla
W szostej sekundzie wylaczam swiatla.
Od czasu gdy puscilem nowy kabel (bezposrednio od plywaka do licznika) taka sytuacja juz nie wystepuje. Ale co teraz z obliczaniem sredniego spalania? Skoro nowy kabel nie 'zachacza' o ECU...
Patrzyłem schemat w Autodacie i jest tak jak MUNIOR napisał, czujnik poziomu paliwa nie jest podłączony do ECU. Z ECU wychodzi do liczników jedynie sygnał spalania pin 9 kabel żółty.
Do czujnika poziomu paliwa dochodzą dwa kable: brązowy - masa i fioletowo-czarny - sygnał do licznika pin 25B.
Problem z wyliczaniem zużycia paliwa leży pewnie po stronie liczników.
Do czujnika poziomu paliwa dochodzą dwa kable: brązowy - masa i fioletowo-czarny - sygnał do licznika pin 25B.
Problem z wyliczaniem zużycia paliwa leży pewnie po stronie liczników.
-
- Forum Audi 80