Compi Quattro ciąg dalszy [B4 ACE]
Compi Quattro ciąg dalszy [B4 ACE]
Witam wszystkich, chciałem pokazać moje audi które użytkuję od lipca 2011r jestem w 100% z niej zadowolony, egzemplarz nie zmęczony co z resztą widać na fotkach. Wkrótce planuje modyfikacje ale to temat na później. Pozdro dla wszystkich forumowiczów i właścicieli Audi-ków!
Audi pracuje na LPG Dream XXL jest to sekwencyjny wtrysk gazu specjalny do mechanicznego wtrysku, który spisuje się znakomicie. Wyposażenie w sumie standard jak w competition:
- ABS
- poduszka
- 4 szyby elektryczne
- lusterka podgrzewane, elektrycznie sterowane,
- dodatkowe zegary
- klimatyzacja manualna, R134a sprawna bardzo wydajna
- antena w tylnej szybie,
- szyberdach firmy Webasto (chyba na zamówienie bo nie spotkałem jeszcze drugiego takiego w żadnej 80-tce)
- napęd Quattro
Witam ponownie wszystkich forumowiczów. Sorki że tak tempo temat idzie ale jak zwykle czasu na nic nigdy nie ma gdyż od jakiegoś czasu jeżdżę sobie Tirem po Polsce i jestem pół weekendu w domu.
Dodam trochę fotek jak na dzień dzisiejszy wygląda moja 80-tka i jakie mam plany na najbliższy czas.
Jak widać nic specjalnego normalne auto
Przyszedł czas aby coś przy mechanice pogrzebać, a więc:
Trafiła się okazja życia bo udało się przytargać z Niemcowni takiego oto dawcę:
A że akurat całkiem przypadkiem było to A4 B5 1.8T quattro to AEB poszedł na stół operacyjny i będzie cały rozbierany na kawałki i składany od podstaw żeby raz a porządnie zrobić Swapa. Nie spieszy mi się ACE nadal już ponad 3 lata bez awarii daje radę więć powoli i na spokojnie mogę sobie składać motor.
Plany:
- K04
- FMIC
- Wtryski jakieś tam lepsze
- pompa paliwa bosch 044 (chyba)
- nowe panewy i pierścienie
- remont głowicy kpl.
- sprzęgło w fazie przemyśleń i konsultacji
- program
Na razie wstępnie tyle coś pewnie się pozmienia, dojdzie na pewno robota z zawieszeniem i hamulcami ale na razie składam silnik a nie wszystko na raz. Jakieś tam fotki jeszcze z ostatnich tygodni.
Nie wiem jak Wam ale Natalce się podoba
Tak wygląda teraz garaż na szybko po rozbiórce silnika, aha i jest nowy wydech kompletny do A4 1.8 T quattro Niemiec przed sprzedażą kupił w serwisie jakby ktoś chciał
To na razie tyle, nie wiem co się stało z resztą fotek które tu kiedyś zamieściłem ale pewnie wyblakły bo dawno tu nie zaglądałem. Pozdro dla wszystkich forumowiczów!
Audi pracuje na LPG Dream XXL jest to sekwencyjny wtrysk gazu specjalny do mechanicznego wtrysku, który spisuje się znakomicie. Wyposażenie w sumie standard jak w competition:
- ABS
- poduszka
- 4 szyby elektryczne
- lusterka podgrzewane, elektrycznie sterowane,
- dodatkowe zegary
- klimatyzacja manualna, R134a sprawna bardzo wydajna
- antena w tylnej szybie,
- szyberdach firmy Webasto (chyba na zamówienie bo nie spotkałem jeszcze drugiego takiego w żadnej 80-tce)
- napęd Quattro
Witam ponownie wszystkich forumowiczów. Sorki że tak tempo temat idzie ale jak zwykle czasu na nic nigdy nie ma gdyż od jakiegoś czasu jeżdżę sobie Tirem po Polsce i jestem pół weekendu w domu.
Dodam trochę fotek jak na dzień dzisiejszy wygląda moja 80-tka i jakie mam plany na najbliższy czas.
Jak widać nic specjalnego normalne auto
Przyszedł czas aby coś przy mechanice pogrzebać, a więc:
Trafiła się okazja życia bo udało się przytargać z Niemcowni takiego oto dawcę:
A że akurat całkiem przypadkiem było to A4 B5 1.8T quattro to AEB poszedł na stół operacyjny i będzie cały rozbierany na kawałki i składany od podstaw żeby raz a porządnie zrobić Swapa. Nie spieszy mi się ACE nadal już ponad 3 lata bez awarii daje radę więć powoli i na spokojnie mogę sobie składać motor.
Plany:
- K04
- FMIC
- Wtryski jakieś tam lepsze
- pompa paliwa bosch 044 (chyba)
- nowe panewy i pierścienie
- remont głowicy kpl.
- sprzęgło w fazie przemyśleń i konsultacji
- program
Na razie wstępnie tyle coś pewnie się pozmienia, dojdzie na pewno robota z zawieszeniem i hamulcami ale na razie składam silnik a nie wszystko na raz. Jakieś tam fotki jeszcze z ostatnich tygodni.
Nie wiem jak Wam ale Natalce się podoba
Tak wygląda teraz garaż na szybko po rozbiórce silnika, aha i jest nowy wydech kompletny do A4 1.8 T quattro Niemiec przed sprzedażą kupił w serwisie jakby ktoś chciał
To na razie tyle, nie wiem co się stało z resztą fotek które tu kiedyś zamieściłem ale pewnie wyblakły bo dawno tu nie zaglądałem. Pozdro dla wszystkich forumowiczów!
Ostatnio zmieniony 07 lip 2014, 15:11 przez Error, łącznie zmieniany 2 razy.
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- barto-team
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- barto-team
- Forum Audi 80
- Kontakt: