[b4] Zegarek w obrotomierzu nie pokazuje godziny, UN4.
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
[b4] Zegarek w obrotomierzu nie pokazuje godziny, UN4.
Witam.
Od zakupu mam taki problem a mianowicie wyświetlacz zegarka nie pokazuje godziny. Nic nie ma, podświetlenie żaróweczką działa. Zeagry to UN4. Co może być tego przyczyną?
Od zakupu mam taki problem a mianowicie wyświetlacz zegarka nie pokazuje godziny. Nic nie ma, podświetlenie żaróweczką działa. Zeagry to UN4. Co może być tego przyczyną?
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Patrzcie tutaj:
https://audi80.pl/b4-abk-brak-napiec ... t57680.htm
Hmm... u mnie najprawdopodobniej nie ma napięcia na kablu czerwono-niebieskim bo wczoraj podłączając radio nawet nie chciało się uruchomić (a radio też czerpie 12V z tego kabla).
Muszę bezpiecznik zobaczyć.
[ Dodano: 2012-04-13, 22:56 ]
Wymieniłem bezpiecznik - BC ożył. Dodatkowo pojawiło się napięcie w popielniczce, podświetlenie przycisku szyberdachu, światełko w słoneczniku pasażera, radio też działa.
https://audi80.pl/b4-abk-brak-napiec ... t57680.htm
Hmm... u mnie najprawdopodobniej nie ma napięcia na kablu czerwono-niebieskim bo wczoraj podłączając radio nawet nie chciało się uruchomić (a radio też czerpie 12V z tego kabla).
Muszę bezpiecznik zobaczyć.
[ Dodano: 2012-04-13, 22:56 ]
Wymieniłem bezpiecznik - BC ożył. Dodatkowo pojawiło się napięcie w popielniczce, podświetlenie przycisku szyberdachu, światełko w słoneczniku pasażera, radio też działa.
Witam odgrzeje trochę temat, przestał mi działać zegarek elektroniczny nie ingerując w niego, zasilanie w popielniczce jest , oświetlenie wnętrza tez, czyli bezpiecznik można wykluczyć, wyjąłem dzisiaj licznika ale tylko go obejrzałem myślałem ze nie ma styku na kostce.
Jutro go rozkręcę jakieś sugestie gdzie może tkwić problem?
Żeby dostac sie do niego to trzeba wyciagnąć obrotomierz?
Z tego co doczytałem zasilany jest z kostki żółtej pin 19?
Dzieki za podpowiedz
Jutro go rozkręcę jakieś sugestie gdzie może tkwić problem?
Żeby dostac sie do niego to trzeba wyciagnąć obrotomierz?
Z tego co doczytałem zasilany jest z kostki żółtej pin 19?
Dzieki za podpowiedz
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
Zegarek można wyjąć z obrotomierza. Tylko trzeba znaleźć kogoś kto zechce sprzedać go osobno. Był taki jeden sprzedawca na allegro, który sprzedawał najdrobniejszą część liczników ale teraz coś nie widać aby sprzedawał zegarek.
A podświetlanie masz pod zegarkiem?
Jeszcze możesz rozebrać i poczyścić połączenie między zegarkiem a płytą liczników.
A podświetlanie masz pod zegarkiem?
Jeszcze możesz rozebrać i poczyścić połączenie między zegarkiem a płytą liczników.
-
- Forum Audi 80