Witam.
Czasami gdy próbuje odpalic samochód po przekręceniu kluczyka czasami nie chcę mi kręcic, zdarza się, że z 3 razy przekręce i wydaje taki dziwny dzwięk, aż np za 4 razem kręci i w końcu odpale.
Co to może byc?
Dodam jeszcze, że jak minusowe temp. minęły auto lepiej pali, ale wciąż się zdarza, że trochę kręci, aż w końcu dziwny dzwięk się robi i muszę próbowac jeszcze raz. Za pewne to ma coś związek z rozrusznikiem i jakie mogą byc przyczyny, jak nie pójdę z tym do mechanika?
[B4 1.9TD AAZ] Problem z odpaleniem samochodu.
- carlos0101
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Trudno opisac ten dzwięk, ale tylko gdy go usłyszę wyłączam zapłon bo mam wrażenie jakby zaraz coś się zjebac miało ;/
Jednego mechanika pytałem to też powiedział, że to bendix, nie uśmiecha mi się na razie wydawac kasę gdy mam wrażenie, że przy plusowych temp. lepiej pali.
Jakie mogą byc skutki jak będę zwlekac z tym?
Jednego mechanika pytałem to też powiedział, że to bendix, nie uśmiecha mi się na razie wydawac kasę gdy mam wrażenie, że przy plusowych temp. lepiej pali.
Jakie mogą byc skutki jak będę zwlekac z tym?
-
- Forum Audi 80
Ja do siebie zakładałem rozrusznik od passata b5 1,9 TDI. Pasuje idealnie bo w ori pękł stojan. Może do AAZ też podejdzie bo chyba to samo. A zapłaciłem 120 zł więc niewiele więcej niż bendix. Teraz kręci wyśmienicie już 10 miesięcy <ok> . A oprócz tego, że może przestać kręcić sam rozrusznik to gdy nie będzie wyrzucać do końca to będzie zdzierał krańce zębów na wieńcu. I po założeniu innego rozrusznika/ bendixa może być problem z zazębianiem na wieńcu.