Audi 90 quattro (B4) 2.5tdi
- turboquattro
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Welcome. I am also in the course of the Swap from 2.2 KV to 2.5TDI AAT.
pytanko you have or not have taken more as you have done the installation of an intercooler and turbocharger air supply?
and by the way really decent respect for the swap is made, and the quattro.
invalid swaps a lot to me but it also has to be "dupowóz"
My toy is a golf MK2 1.9TD <wink>
pytanko you have or not have taken more as you have done the installation of an intercooler and turbocharger air supply?
and by the way really decent respect for the swap is made, and the quattro.
invalid swaps a lot to me but it also has to be "dupowóz"
My toy is a golf MK2 1.9TD <wink>
- turboquattro
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[quote="arwam"]
[quote]
Sorki ale nie wiem o co chodzi 100%, tylko sie domyslam.
Uzywam S2 belke i intercooler.
Dolot do turbo to seryjna rura i filter "grzybek" (HKS).
Pozdrawiam i dziekuje za pozytywny komentarz.
[quote]
Sorki ale nie wiem o co chodzi 100%, tylko sie domyslam.
Uzywam S2 belke i intercooler.
Dolot do turbo to seryjna rura i filter "grzybek" (HKS).
Pozdrawiam i dziekuje za pozytywny komentarz.
- turboquattro
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Wszystkie fotki sa tutaj.
http://www.motorgeek.com/viewtopic.php? ... 5&start=50
Niestety ale nie mam innych.
Jak bedzie potrzeba to zrobie w nastepny raz bede wymienial olej i zdejmowal dolne "belly pan".
Pozdr.
http://www.motorgeek.com/viewtopic.php? ... 5&start=50
Niestety ale nie mam innych.
Jak bedzie potrzeba to zrobie w nastepny raz bede wymienial olej i zdejmowal dolne "belly pan".
Pozdr.
- turboquattro
- Forum Audi 80
- Kontakt:
turboquattro, dzięki
mi co prawda juz się w głowie rodzi nieco inny pomysł ale to mi dużo pomogło.
jak będziesz miał okazję zrób jeszcze tylko foto jak masz rowiązany dolot powietrza do Turbosprężarki, bo na to akurat nie mam wogóle pomysłu.
a co do wyścigów na nawierzchni o kiepskiej przyczepności to z rególy wygrywają auta o mniejszej mocy i napędzie na wszystkie koła. sam teog doświadczyłem kiedyś jak jeszcze miałem w golfie poprzeniego TD'ka.
wyściga na mokrym asfalcie pod górę ja kontra Subaru impreza 1.6 ja ledwo w połowie góry borykam się z brakiem trakcji, on już na górze hamuje. na drugi dzień rewanż tym razem już na sychym, na pierwszym biegu nie co mnie odstawił, na drugim już jedziemy na równo. po chwili już on zostaje z tyłu i sytuacja jets analogiczna do dnia poprzedniego, z tym że tym razem to on był w połowie góry <ok>
także nie dziwne. z resztą na kiepskiej nawierzchni duża moc jest raczej przeszkodą niż pomocą
mi co prawda juz się w głowie rodzi nieco inny pomysł ale to mi dużo pomogło.
jak będziesz miał okazję zrób jeszcze tylko foto jak masz rowiązany dolot powietrza do Turbosprężarki, bo na to akurat nie mam wogóle pomysłu.
a co do wyścigów na nawierzchni o kiepskiej przyczepności to z rególy wygrywają auta o mniejszej mocy i napędzie na wszystkie koła. sam teog doświadczyłem kiedyś jak jeszcze miałem w golfie poprzeniego TD'ka.
wyściga na mokrym asfalcie pod górę ja kontra Subaru impreza 1.6 ja ledwo w połowie góry borykam się z brakiem trakcji, on już na górze hamuje. na drugi dzień rewanż tym razem już na sychym, na pierwszym biegu nie co mnie odstawił, na drugim już jedziemy na równo. po chwili już on zostaje z tyłu i sytuacja jets analogiczna do dnia poprzedniego, z tym że tym razem to on był w połowie góry <ok>
także nie dziwne. z resztą na kiepskiej nawierzchni duża moc jest raczej przeszkodą niż pomocą
- turboquattro
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 25 mar 2012, 03:09 przez turboquattro, łącznie zmieniany 1 raz.