Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b4 NG AUTOMAT] Woda w ATF

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
ODPOWIEDZ
Tadi88
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b4 NG AUTOMAT] Woda w ATF

Post autor: Tadi88 » 27 lut 2012, 18:22

Witam, mam taki problem, nie wiem jakim cudem ale miesza mi sie plyn ATF ze skrzyni biegów z płynem chłodniczym. Wiem że przez skrzynie przepływa płyn aby chłodzić olej, ale jak to sie mogło rozszczelnić ?

Skrzynia to CFU moze ma ktoś schemat jej budowy co bym wiedział gdzie szukać problemu, oraz ewentualnie aby wiedzieć jak ją poskładać do kupy później.

slawek88yo
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: slawek88yo » 28 lut 2012, 22:17

kolego takiej skrzyni się nie rozbiera:P zostaw to fachowcom. Hm jak mi sie zdaje to automaty mają inna chłodnice wody i to do niej są podłączone przewody z płynem atf. Być może jakaś nieszczelność w chłodnicy i dlatego do skrzyni dostaje się płyn

Tadi88
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tadi88 » 29 lut 2012, 00:15

Weże od ATF przechodzą przez chłodnice wody, tam musi być jakaś wężownica, i to tam gdzieś musi być przeciek. Zaniechałem wyjmowania skrzyni z auta, przepłukam kilka razy ją nowym ATF i bedzie dobrze ;) Tylko musze znaleźć dobra chłodnice do automatu 2.3 NG

[ Dodano: 2012-02-29, 00:17 ]
slawek88yo pisze:kolego takiej skrzyni się nie rozbiera:P
To ciekawe jak Ci fachowcy ją naprawiają, chyba telepatycznie ;) Skrzynia jak wszystko inne, wiadomo troche bardziej skomplikowane, ale do zrobienia ze schematem, ewentualnie bardzo wolna skrupulatna rozbiórka.

Forum Audi 80

Post autor: Forum Audi 80 » 04 mar 2012, 19:33

Witam,mam problem z automatem,moze ktos podesłac temat gdzie opisuja czy da sie wymienic na zwykła skrzynie iczy wiele jest przerabiania??
Dopiero sie zarejestrowałem i nieogarniam jeszcze forum,z góry wszystkim dziekuje :-o

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl