[audi 80 B4 1.9 tdi 1Z]kontrolka płynu chłodzenia
[audi 80 B4 1.9 tdi 1Z]kontrolka płynu chłodzenia
Witam problem mam taki ze od miesiaca mi swieci kotrolna płynu chłodzenia nie umiem usterki zlokalizowac usterki wiem ze pływak jest na magnesie i dziala na zwarcie a ja jak odłacze kabel z pływaka nie powinno mi mrugac a dalej to samo co to moze byc?? a jeszcze jest tak ze to dopiero po 30 sekundach sie zapala nie odrazu na zapłonie tylko jak auto odpale i chwile zaczekam ........jest jeszcze jakis czujnik przekaznik odpowiedzielny za stan płynu w zbiorniczku
- carlos0101
- Forum Audi 80
Tak z ciekawości mam prośbe sprawdz jeszcze ładowanie pozdro
[ Dodano: 2012-03-08, 21:49 ]
Wiesz pierwszą kontrolką jaka zaczeła mi się żarzyć jak niebyło ładowania była własnie ta od wody potem wykrzyknik a nakońcu akumulator pomimo tego że z temperaturą płynu i z płynem było wszystko ok więc może masz cos podobnego
prawidłowe ładowanie to ok 14.20 bez ąwiateł i 14,10 na swiatłach pozdro
[ Dodano: 2012-03-08, 21:49 ]
Wiesz pierwszą kontrolką jaka zaczeła mi się żarzyć jak niebyło ładowania była własnie ta od wody potem wykrzyknik a nakońcu akumulator pomimo tego że z temperaturą płynu i z płynem było wszystko ok więc może masz cos podobnego
prawidłowe ładowanie to ok 14.20 bez ąwiateł i 14,10 na swiatłach pozdro
Witam,
ja mm dokladnie ten sam problem po zimie. Wymienilem dodatkowo ten czujnik temperatury przy bloku silnika i rowniez nie pomoglo. Sprawdze jeszcze to ladowanie, ale jesli bedzie ok to co jeszcze moze byc przyczyna mrugania kontrolki ? Dodam ze kontrolka zapala sie ok 30 sekund po odpaleniu silnika i mruga z normalna czestotliwoscia - np. jak kierunkowskaz.
ja mm dokladnie ten sam problem po zimie. Wymienilem dodatkowo ten czujnik temperatury przy bloku silnika i rowniez nie pomoglo. Sprawdze jeszcze to ladowanie, ale jesli bedzie ok to co jeszcze moze byc przyczyna mrugania kontrolki ? Dodam ze kontrolka zapala sie ok 30 sekund po odpaleniu silnika i mruga z normalna czestotliwoscia - np. jak kierunkowskaz.