Witam ...
Mam kolejny problem z Moją Niunia :cry:
podczas ostatnich mrozów postanowiłem się przejechać podczas drogi do znajomego natrafiłem na problem ... na postoju nie mogłem wrzucić 1 biegu na zgaszonym czy włączonym silniku jest to samo... nie mam pojęcia co jest nie tak... ociepliło się więc postanowiłem sprawdzić co nieco i nadal nic.Olej nie wycieka zero wycieków ze skrzyni, żadnych zewnętrznych uszkodzeń nie widać. Chciałem sprawdzić czy pozostałe biegi wchodzą R wchodzi bez problemów, później od 1 do 5 i od 5 do 1, niestety Niunie zabolało coś więcej... pierwszego biegu brak, przy redukcji z 3 na 2 jest uczucie jak by cała skrzynia zaczęła latać i miała wypaść :shock: nie wiem co jest tego przyczyną i jakie mogą być tego koszta proszę o pomoc z góry dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam wszystkich klubowiczów
[80 b3 1.6 RN] problem ze skrzynią biegów nie wchodzi 1 bieg
poducha pod skrzynią padła pozostaje mi ją wymienić ;/ a 1 nie chce w ogole wejsc jak by coś zablokowało się nawet na zgaszonym silniku nie chce wejsc a powinno ehh
[ Dodano: 2012-03-04, 19:06 ]
wyszedł kolejny problem pierwszy bieg znowu zaczoł wchodzić ale słychać straszny szum jak ruszam na 1 ... teraz juz totalnie jestem skołowany i nie wiem co jest nie tak
[ Dodano: 2012-03-04, 19:06 ]
wyszedł kolejny problem pierwszy bieg znowu zaczoł wchodzić ale słychać straszny szum jak ruszam na 1 ... teraz juz totalnie jestem skołowany i nie wiem co jest nie tak