Witam na allegro jest takie cudo:
http://moto.allegro.pl/item252245608__k ... 4_80_.html
Czy istnieje możliwość podłączenia tego w B4 ze zwykłym licznikiem i czy będzie to kłopotliwe?
[B4 1,9TDI] Podłączenie BORD KOMPUTER
Możliwość istnieje. Do tego musisz dokupić drugą manetkę z dodatkowymi klawiszami.
Zanim kupisz dowiedz się o programowaniu za pomocą wtyczki kodowej tego typu komputerów w zalezności od typu silnika.
Nie śpiesz się z zakupem. Ta pani próbuje sprzedać ten komputer od ponad pół roku i nie ma na to chętnych. Cena jest za wysoka. Jak trafisz to bez problemu kupisz cały licznik z kompem za 300 PLN. Ponadto mówiąc brzydko "ta panią wali co zrobisz z tym komputerem gdy okaże się niesprawny". Jedno jest pewne ona go nie przyjmie i nie zwróci kasy. Pomyśl dwa razy. Pozdrawiam.
Zanim kupisz dowiedz się o programowaniu za pomocą wtyczki kodowej tego typu komputerów w zalezności od typu silnika.
Nie śpiesz się z zakupem. Ta pani próbuje sprzedać ten komputer od ponad pół roku i nie ma na to chętnych. Cena jest za wysoka. Jak trafisz to bez problemu kupisz cały licznik z kompem za 300 PLN. Ponadto mówiąc brzydko "ta panią wali co zrobisz z tym komputerem gdy okaże się niesprawny". Jedno jest pewne ona go nie przyjmie i nie zwróci kasy. Pomyśl dwa razy. Pozdrawiam.
czujników nowych nie potrzeba, chyba że chcesz mieć info o przepalonych żarówkach, braku płynu w zbiorniczku itp.
a manetkę to spokojnie można sobie samemu zrezać z byle jakiego przełączniczka montowanego gdzieś koło kierownicy :mrgreen:
poza tym jeśli chodzi o BC do 1Z to tylko w rocznikach 94` i w górę da się zamontować
a manetkę to spokojnie można sobie samemu zrezać z byle jakiego przełączniczka montowanego gdzieś koło kierownicy :mrgreen:
poza tym jeśli chodzi o BC do 1Z to tylko w rocznikach 94` i w górę da się zamontować
sorki, coś mi się chyba pomyliło, ale kojarzę że coś kiedyś czytałem że da się zamontować BC tylko w silnikach z przepływką montowaną od 94r... nie ważne - wprowadziłem Cię w błąd - przepraszam
zajrzyj tutaj, powinno Ci coś rozświetlić:
viewtopic.php?t=5790&highlight=tdi+board+computer
pin 49 do podłączenia sygnału spalania ze sterownika Boscha
zajrzyj tutaj, powinno Ci coś rozświetlić:
viewtopic.php?t=5790&highlight=tdi+board+computer
pin 49 do podłączenia sygnału spalania ze sterownika Boscha