[1.9 TD, AAZ] Nietypowa chłodnica
[1.9 TD, AAZ] Nietypowa chłodnica
Kupiłem Audi b4 1993 r 1.9 td , prawdopodobnie była sprowadzona z Holandii sądząc po tablicach które otrzymałem razem z nią. Jest lekko dotknięta z przodu i ma uszkodzoną chłodnicę , szukałem wszędzie i nie mogę znaleźć takiej 600x410x45.Wszystkie mają 600x410x34 Można zastosować mniejszy zamiennik? Czy nie będzie problemów z chłodzeniem? Z góry dzięki za odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2012, 11:38 przez Ysiek94, łącznie zmieniany 1 raz.
Ysiek94, Kolego, ona jest jak najbardziej typowa. AAZ ma taką chłodnicę w standardzie. Taniego nowego zamiennika nie znajdziesz. Kiedyś szukałem nówki... ceny powyżej 800zł. Nie sugeruj się tym, że na allegro piszą, że do TDI oraz TD. Chłodnica W AAZ jest wyższa jak 1Z (TDI).
Odnośnie pytania o mniejszy zamiennik... wtedy wentylatory też do wymiany.
Moja opinia jest taka, że ten silnik słabo zniesie mniejszą chłodnicę, a co się z tym wiąże mniej wydajne chłodzenie.
Proponuję poszukać używki na szrocie, lub ogłosić się na forum (na allegro raczej ciężko ją dostać).
Oto numer oryginału (widoczny od spodu chłodnicy) <ok>
Odnośnie pytania o mniejszy zamiennik... wtedy wentylatory też do wymiany.
Moja opinia jest taka, że ten silnik słabo zniesie mniejszą chłodnicę, a co się z tym wiąże mniej wydajne chłodzenie.
Proponuję poszukać używki na szrocie, lub ogłosić się na forum (na allegro raczej ciężko ją dostać).
Oto numer oryginału (widoczny od spodu chłodnicy) <ok>