witam
dzisiaj rano straciłem kompletnie biegi, odpaliłem, wycofałem, chciałem ruszać i kaput, brak biegów, a lewarek lata na wszystkie strony. żadnych zgrzytów, trzasków, ot tak po prostu bez ostrzeżenia biegi się skończyły jakby lewarek stracił połączenie ze skrzynią czy coś takiego.
co się stalo? ile kosztowac mogą części? jak trudne jest zrobienie tego?
[B3 1.8 PM] brak biegów, lewarek lata na wszystkie strony
wszystko zależy gdzie się wypiął lewarek czy przy samej skrzyni,czy przy lewarku.
Jeżeli przy lewarku to łatwo to sprawdzić wskakujesz pod auto najlepiej wjechać na kanał i zerknąć pod osłonę gumową na wysokości lewarka czy się lewarek nie wypiął od reszty jeżeli ok to zobacz przy skrzyni tam trzyma tez tylko jedna śruba jeżeli była nie dociągnięta dobrze z czasem mogla się wykręcić i wtedy taki efekt może być jak własnie ty teraz masz
Jeżeli przy lewarku to łatwo to sprawdzić wskakujesz pod auto najlepiej wjechać na kanał i zerknąć pod osłonę gumową na wysokości lewarka czy się lewarek nie wypiął od reszty jeżeli ok to zobacz przy skrzyni tam trzyma tez tylko jedna śruba jeżeli była nie dociągnięta dobrze z czasem mogla się wykręcić i wtedy taki efekt może być jak własnie ty teraz masz
Ostatnio zmieniony 01 mar 2012, 12:20 przez tomek1982, łącznie zmieniany 1 raz.