[2.0 abk] Stuki na prawej stronie auta Coupe 93r
[2.0 abk] Stuki na prawej stronie auta Coupe 93r
Witajcie,
od miesiąca nęka mnie stukot z zawieszenia z prawej strony, byłem już u 3 mechaników, stacji, na szarpakach i nic każdy mówi ze sztywno i tak jak powinno być. Jadąc dajmy na to 40 km/h mocne szarpnięcie kierownicy w lewą stronę i słychać głuchy głoścny stuk na prawym przodzie jakby ktoś walił w podłogę. W drugą stronę cisza. Ręce mi opadają... Pomysły? Zaczęło sączyć z magla ale według mnie to niema związku.
od miesiąca nęka mnie stukot z zawieszenia z prawej strony, byłem już u 3 mechaników, stacji, na szarpakach i nic każdy mówi ze sztywno i tak jak powinno być. Jadąc dajmy na to 40 km/h mocne szarpnięcie kierownicy w lewą stronę i słychać głuchy głoścny stuk na prawym przodzie jakby ktoś walił w podłogę. W drugą stronę cisza. Ręce mi opadają... Pomysły? Zaczęło sączyć z magla ale według mnie to niema związku.
Ostatnio zmieniony 07 lis 2013, 07:04 przez kwiatu88, łącznie zmieniany 1 raz.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
To nie jesteście sami.U mnie w b4 tez ciągle coś stuka z prawej strony mimo że robiłem całe zawieszenie i na przeglądzie wyszło że wszytko jest ok.A ewidentnie stuka w prawym kole zwłaszcza na nierównościach.Jak wchodzę w zakręt chyba w lewo na nierównościach to stukanie cichnie ale podczas jazdy na wprost ciągle tylko puk puk puk.... Ja juz sie poddałem i powoli zaczynam się przyzwyczajać <ok>
- wampir1988
- Audi 80 Klub
Dołączam się do tematu. Przed remontem zawieszenia w styczniu jak i po przy skręcie w prawo na nierównościach coś w prawym przodzie czasem stuknie albo zarypie, nie jest to wina elementów które wymienia się na ogół w zawieszeniu. Moim zdaniem to sprężyna, bo wszelkie możliwe elementy wymieniałem oprócz sprężyn i amorów. Kolega w b4 ma tak samo, wydaje mi się że to efekt wypracowania gniazda w Macphersonie.
- wampir1988
- Audi 80 Klub
Witam mam problem z gluchym pukaniem w prawym kole szybkie pukanie nawet na prostej drodze na przegladzie nic nie powiedzieli niby wszystko ok wymienilem sworznie tuleje lozyska amortyzatorow gumy na stabilizatorze na koncowkach nie ma luzu czyli co jeszcze wymienic co to moze byc ? momentami jakby cos szorowalo jak wjade w dolek ale to nie za kazdym razem prosze o odpowiedz
-
- Forum Audi 80