[all V6] Sonda lambda i brak katalizatorów
[all V6] Sonda lambda i brak katalizatorów
Witajcie
Pytanie jak w temacie - czy wycięcie katalizatorów w V6 mocno wpływa na anomalie w pracy sond lambda?
Podobno przez brak katalizatorów spaliny nie mają należytego ciśnienia w odcinku układu wydechowego, gdzie znajdują się lambdy i przez to ich odczyt jest nie do końca prawidłowy.
Pytanie jak w temacie - czy wycięcie katalizatorów w V6 mocno wpływa na anomalie w pracy sond lambda?
Podobno przez brak katalizatorów spaliny nie mają należytego ciśnienia w odcinku układu wydechowego, gdzie znajdują się lambdy i przez to ich odczyt jest nie do końca prawidłowy.
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
rowniez usuwalem u tłumikarza katalizatory, niestety po wycięciu całych katalizatorów i wstawieniu w ich miejscu rur, nie zaobserwowałem zwiekszonej dynamiki auta, ale u mnie brak katalizatorów spowodował nieprzyjemny dzwiek który był identyczny z ładą samarą mojego sąsiada, tak jakby ktoś sypał piach do rynny. Pojezdziłem tydzien i kazałem usunąć te rury i wspawać tłumiki przelotowe. Wtedy dopiero pojawił się :mrgreen:
U mnie tak samo jak u kolegów bez efektów ubocznych, jest ok wycięte oba katy w zamian rury z kwasówy środek oryginał tył przelot remusa i jest zajefajnie <ok>
edit by ufotm: sprawdzaj swoja pisownie - takie bledy ort. sa niedopuszczalne
edit by ufotm: sprawdzaj swoja pisownie - takie bledy ort. sa niedopuszczalne
Ostatnio zmieniony 04 mar 2012, 17:53 przez jano04, łącznie zmieniany 1 raz.