Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi 80 cabrio + LPG (spalanie)

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dorianek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Audi 80 cabrio + LPG (spalanie)

Post autor: Dorianek » 27 lut 2012, 22:08

Witam, mam do Was pytanko, po przejechaniu 100 KM, moje audi spaliło 14 L gazu (jazda po mieście krótkie odcinki do max 7 km, nie przekraczając 3 tyś obrotów).. Powiedzcie mi czy to jest duzo. Zaznacze ze mam gaz zwykły BRC, czyli na obroty.. i odrazu po odpaleniu autka przełączam na gaz i jade. Po kupnie nie wymieniłem jeszcze filtrów itp. Prosze mi powiedziec czy takie spalanie jest dobre? Czy po wymianie filtrów itp moze ulec zmianie spalanko? Może jakas regulacja gazu? Jakie śa jeszcze czynniki ktore powoduja wieksze spalanie ?

Silnik 2.0 115 km, niewiem jaki kod silnika :)

wojmak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wojmak » 28 lut 2012, 15:00

Wydaje mi się że to w normie szczególnie jak jeździsz na krótkich odcinkach i autko się nie zagrzeje. Jak szybko przełączasz na gaz zaraz po zapaleniu to normalne że pali Ci więcej bo jest zimny i spala półpłynny gaz. Mnie po miescie zimą też pali ok. 12 - 13 litrów i nioe ma siły na mniej. A mieszkam w średniej wielkości mieście więc i korków praktycznie nie ma.

[ Dodano: 2012-02-28, 15:02 ]
Napewno wymiana filtrów pomoże trochę ale nie spodziewaj się za wiele. Raczej przełączaj jak auto złapie około 50-60 stopni silnika, to odczujesz różnicę. No i miękka noga, bo twardy but kosztuje niestety.

maciek1006
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maciek1006 » 01 mar 2012, 21:34

po rozgrzaniu do 60 stopni to poczuje roznice ale taka ze spali mu w ciul benzyny ;] rozgrzanie do 30 stopni wystarczy w zupelnosci , a co do spalania to mi tyle pali 2.3 133 km

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl