[B3 PM 1.8] podświetlanie licznika
[B3 PM 1.8] podświetlanie licznika
Witam! nie działa mi podświetlanie licznika, a po za tym wszystko co jest na tym samym obwodzie to działa. wiem ze jest tego dużo na forum , ale ja chciał bym się dowiedzieć czy wiązka co idzie do radia ma coś z tym wspólnego?, bo licznik nie podświetla od czasu gdy zmieniałem radio i troszkę przerabiałem kable co do niego idą.
-
- Forum Audi 80
Jak lutowałeś ścieżkę w liczniku, to może być już problem. Najlepiej jakbyś ogarnął kogoś, kto ma taki sam licznik niedaleko Ciebie i przełożył i sprawdził, czy ten jego się podświetli. Dziwi mnie tylko dlaczego ścieżka na płytce od licznika przepaliła się, aż na 3 cm. :shock:
Pali bezpiecznik, ale świeci licznik, cz pali i nie świeci?
Pali bezpiecznik, ale świeci licznik, cz pali i nie świeci?
Mnie przy składaniu furki teraz, też kilka razy przepalało bezpieczniki, bo a to gdzieś zwarłem jakieś kabelki, a to cośtam. Myślę, że u Ciebie to może być kwestia tej ścieżki, którą lutowałeś, albo to kwestia podłączenia radia. Posprawdzaj może miernikiem jakie masz napięcie na poszczególnych kablach, czy wszystko jest w normie. Gdzieś musi być za duże i dlatego ciągle pali bezpiecznik.
Witam! problem rozwiązany , przyczyną nie podświetlania licznika był źle podłączony jeden kabel do radia i przez to paliło bezpiecznik od podświetlania licznika.
P.s a dokładniej podłączyłem ( niewiem jakim sposobem) do masy kabel w którym pojawia się napięcie po włączeniu świateł, i przez to robiło zwarcie.
a w ogóle po co jest ten kabel? do podświetlania radia? bo w tej chwili radyjko chodzi bez niego.
P.s a dokładniej podłączyłem ( niewiem jakim sposobem) do masy kabel w którym pojawia się napięcie po włączeniu świateł, i przez to robiło zwarcie.
a w ogóle po co jest ten kabel? do podświetlania radia? bo w tej chwili radyjko chodzi bez niego.