Pytanie o uzytkownika z oczywiscie super czystymi intencjami
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80

Ten oszust czytając wasze posty zaciera ręce widząc opinię, że dla 20zl nic nie opłaca się robić. A zdajecie sobie sprawę ile tych 20stek jest? Jaką kasą może operować? W kupie jest siła więc nie dajcie się, zgłoszenie na policji nic nie kosztuje. A kto wie może go namierza. Nie dziś to jutro.Ale niech wie, że nie może się czuć bezkarnie, niech nie śpi spokojnym snem myśląc, że i tak nikt nic nie zrobi dla kilku dziesięciu złotych tylko niech się liczy z tym, że w każdej chwili może policja do niego zapukac.
- Kolczat
- Forum Audi 80

- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
jagna, nier wiem czy czytalas co pisalem czy tylko pobieznie sobie przelecialas po literkach, ale napsialem ze jezeli zaden user nie da sie nabrac na tanie czesci to nie bedzie mial kogo oszukiwac, to tkwi w naszej mentalnsoci ze chcemy kupic cos jak najtaniej, a w koncu tracimy podwojnie... pozatym:
co to za tekst? tak idzcie idzcie, walczcie... ja sobie postoje i poczekam... najprosciej doradzac aby ktos cos robil, a samemu sie tylko przygladac... jezeli napiszesz ze Ciebie to osobiscie nie dotyczy, to dodam ze mnie tez, ale chce uzmyslowic ze mialem okazje wspolpracowac z oraganami scigania i nie polecamjagna pisze: nie dajcie się
nie on pierwszy nie ostatni ktory przekreca ludzi, koszta nie sa za duze bo co to te 20-50 zł machniemy reką a ten baran z tych przekretów na 20 zł troche ludzi oszuka i suma robi sie wieksza ,ja osobiscie bym nie odpuscil i jestem za jezeli w jakis sposob moge pomóc
za duzo w tym kraju drobnych złodziei by dawac im sie w jajo robic
za duzo w tym kraju drobnych złodziei by dawac im sie w jajo robic
Czytałam wszystko i mimo,że osoby tu piszace w większości nie dały się nabrać to może są osoby które niestety nie były ostrożne, ale nie chwalą się tym. I też pomyslaly, że a tam to tylko 20zl. Jeśli mogę pomoc to służę pomocą. A twierdzenie, że jeżeli będziemy liczyć na okazję to tak się skończy to czy dasz gwarancje, że np. nie będzie sprzedawać po normalnej cenie towaru trudnego do zdobycia? Oszust będzie oszustem, technika nie zawsze jest taka sama. Może i umorzą sprawe, ale może kiedyś wpadnie gdzieś indziej i będą mieli dowód na jego większe oszustwa.Kolczat pisze:jagna, nier wiem czy czytalas co pisalem czy tylko pobieznie sobie przelecialas po literkach, ale napsialem ze jezeli zaden user nie da sie nabrac na tanie czesci to nie bedzie mial kogo oszukiwac, to tkwi w naszej mentalnsoci ze chcemy kupic cos jak najtaniej, a w koncu tracimy podwojnie... pozatym:
co to za tekst? tak idzcie idzcie, walczcie... ja sobie postoje i poczekam... najprosciej doradzac aby ktos cos robil, a samemu sie tylko przygladac... jezeli napiszesz ze Ciebie to osobiscie nie dotyczy, to dodam ze mnie tez, ale chce uzmyslowic ze mialem okazje wspolpracowac z oraganami scigania i nie polecamjagna pisze: nie dajcie się
To jest oszustwo, a nie kradzież i na to jest odpowiedni paragraf.
Niech się zgłoszą przynajmniej 3-4 osoby to na pewno sprawa ruszy, a to że:
Niech się zgłoszą przynajmniej 3-4 osoby to na pewno sprawa ruszy, a to że:
To rozumiem że jak Ci dom/mieszkanie okradną lub samochód to też nie zgłosisz do organów bo na pewno nic nie zrobią :?:Kolczat pisze:ale chce uzmyslowic ze mialem okazje wspolpracowac z oraganami scigania i nie polecam
Dokladnie tak jak piszesz. Mi tez dwa razy okradli auto i policja machnela ręką ale i tak nie generalizuje zawsze reaguje i pomagam innym. A zalatwienie sprawy w cztery oczy nic nie rozwiązuje. Ciebie może nie oszuka już, ale wątpię, że inni będą mieli więcej szczęścia.axell pisze:To jest oszustwo, a nie kradzież i na to jest odpowiedni paragraf.
Niech się zgłoszą przynajmniej 3-4 osoby to na pewno sprawa ruszy, a to że:To rozumiem że jak Ci dom/mieszkanie okradną lub samochód to też nie zgłosisz do organów bo na pewno nic nie zrobią :?:Kolczat pisze:ale chce uzmyslowic ze mialem okazje wspolpracowac z oraganami scigania i nie polecam
Ja miałem taką sytuację ze sprzętem komputerowym, jeden typ mnie oszukał na 300 zeta, też przez neta. Po małym wywiadzie okazało się że oszukanych było sporo. Zgłosiłem sprawę, inni też. Typa złapali jakoś po miesiącu, dwóch. Była rozprawa, tyle mam satysfakcji że wiem że typ siedzi. Nie byłem ciągany po żadnych sądach, jednorazowe zeznania na policji. Sprawa była zakwalifikowana jako oszustwo. No ale kasa poszła się walić. Tak więc ja na waszym miejscu nie zastanawiałbym się tylko od razu zgłaszał. Jak oszukanych jest więcej i jest to oszustwo, to sądzę że nie oleją sprawy.
mnie kolo przerobił na allegro na rh zw1 na szczescie tylko 100zł zaliczka przepadła, a wpłaciłem bedac pewnym po tym jak zadzwoniłem i zapytałem czy moge osobiscie odebrać, powiedzial, że tak na co sam zaproponowałem ze wplace zaliczkę i przyjadę noi kasa poszła a adres jaki mi podał nie istnieje
moje pytanie czy po adresie ip nie mozna namierzyć adresu ?
a tak na marginesie wcale sie nie dziwie ze wtakich przypadkch nic sie nie dzieje jezeli ..
wystawilem na allegro auto, zadzwonił koles przyjechał je obejrzec potem nastepnej nocy ukradł mi sie spod domu - osobiscie widzialem go odjezdzajacego spod domu. okazalo sie ze dzwonił ze stacjonarnego telefonu swoich rodziców, miał 3 sprawy za kradzieże, wskazałem go na rozpoznaniu i co ? po 3 miesiącach przyszło umorzenie ze względu na nie wystarczające dowody :mrgreen: pozdrawiam polski system, ludzie bierzcie sprawy we własne ręce :!:
moje pytanie czy po adresie ip nie mozna namierzyć adresu ?
a tak na marginesie wcale sie nie dziwie ze wtakich przypadkch nic sie nie dzieje jezeli ..
wystawilem na allegro auto, zadzwonił koles przyjechał je obejrzec potem nastepnej nocy ukradł mi sie spod domu - osobiscie widzialem go odjezdzajacego spod domu. okazalo sie ze dzwonił ze stacjonarnego telefonu swoich rodziców, miał 3 sprawy za kradzieże, wskazałem go na rozpoznaniu i co ? po 3 miesiącach przyszło umorzenie ze względu na nie wystarczające dowody :mrgreen: pozdrawiam polski system, ludzie bierzcie sprawy we własne ręce :!:
Adres IP to moze miec nawet z Arabii saudyjskiej siedzac na kraweżniku naprzeciwko Twojego domu , poza tym moze korzystać z Wi-Fi centrów handlowych , KFC itp , moze mieszkac w akademiku i ma IP takie same jak 300 osob zamieszkujacych dany akademik.Zeby dojść do danej osoby po IP to musi korzystac ze stalego łacza u siebie w domu.Jezeli juz tak ludzie oszukuje na bezczela to moze jest na tyle glupi ze wlasnei tak robi ale tym musialaby sie zajac osoba ktora ma o tym jakies pojecie:)
a ja mam koledzy jeszcze lepszy patent na takich skurwy@#$%^&... najlepiej dogadac sie z frajerzyna ze odbierzecie sobie rzecz osobicie bo mieszkacie nie daleko badz bedziecie w jego nie dalekiej okolicy....ustawic sie z takim gosciem, jechac wytlumaczyc mu po dobroci a jak sie nie da po dobroci to piąchopiryna zabrac mu rzecz ktora niby kupowaliscie i tyle....w tedy to on jest stratny a nie my! <ok> a tak na marginesie to wlasnie takie pajace psuja opinie naprawde porzadnym sprzedawcom internetowym.....w sumie w dzisiejszych czasach to naprawde ciezko komus zaufac na slowo pisane!
PS
nie wierzcie w promocie tak jak jeden kolega pisal ze ten frajerzyna mial zderzak o eSki do sprzedania za 110 przeciez to po cenie juz widac ze to wal nad walami!!! szkoda nawet wchodzic w takie promocie....niestety co tanie to drogie, a co drogie to tanie <ok> choc fakt...czasami zdarzaja sie wyjatki od regolki ale to bardzo zadko i bardzo malo jest juz uczciwych i sumiennych sprzedawcow przez net
PS
nie wierzcie w promocie tak jak jeden kolega pisal ze ten frajerzyna mial zderzak o eSki do sprzedania za 110 przeciez to po cenie juz widac ze to wal nad walami!!! szkoda nawet wchodzic w takie promocie....niestety co tanie to drogie, a co drogie to tanie <ok> choc fakt...czasami zdarzaja sie wyjatki od regolki ale to bardzo zadko i bardzo malo jest juz uczciwych i sumiennych sprzedawcow przez net