[1.9 TD aaz] zapalająca sie kontrolka oleju
[1.9 TD aaz] zapalająca sie kontrolka oleju
Podczas gwałtownego hamowania zapala sie kontrolka oleju, szybko gaśnie, ogólnie jest to tak jak przy odpaleniu, ze sie zaświeci i od razu gaśnie. Dlaczego się tak dzieje? A dokładniej co może być przyczyną tegoż zdarzenia
no troche mi nie pasowało to, ale spoko myśłe, ja sie nie znam wiedza lepiej heheJarewa pisze:O kurde ale mi się pomyliło. To co pisałem wyżej nie ma z tym nic wspólnego, bo myślałem o kontrolce hamulca sorry.
aha to takie coś istnieje, musze się obczaić w temacie, zapytam tego co mi remont robił silnikaVision pisze:o ogranicznik fali olejowej w misce nie zapomniał ktoś
Vision, co do tego ogranicznika to juz wiem o co kaman, hehe trzeba było od razu mówić jak to wygląda bo po nazwach ja nie pojmajet hehe, ale mam taka podkładke w misce olejowej jaka powinna byc , czyli taka rozbudowana i nawet zadzwoniłam do tego co mi auto robił i tez potwierdził, ze taką zakładał,
no to ja jak wrócę do domuza ponad tydzień będe mogła to sprawdzić dopiero, tylko najpierw musze poszukać co to jest i gdzie sie dokładnie jest umiejscowioneVision pisze:od przodu silnik ma odbijak
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
no ja z olejem mam dalej kiszke, ale nawet jak jest spoko poziom to to sie dzieje,
Auto siorbie mi olej i awet po tym remoncie ehhh ręce opadają
Auto siorbie mi olej i awet po tym remoncie ehhh ręce opadają
Nie no z tym płynem to nawet nie brałam pod uwage po dogłębnym zastanowieniu bo nie oszłam do wniosku, żeby miało jakiekolwiek powiązanie to ze sobąmisiekdzwon pisze:hmm... alicjaaa, obadałaś poziom płynu hamulcowego czy oleju? Bo nie mogę dojść do tego po przeczytaniu postów
Ewidentnie wygląda jak by oleju było za mało i ucieka przy hamowaniu od smoka...
Ja też parę razy zauważyłem jak mi się zaświeca ta kontrolka podczas mocnego hamowania ale nie zwróciła mojej uwagi i jestem teraz ciekawy. I powiem że też miałem luzy na sankach i stabilizatorach. Wymieniłem zużyte gumy i nie widziałem żeby się znowu mi tak działo. Również jestem po wymianie oleju więc ma nalane dość dużo. Zobaczę jak zacznie brać i czy znowu pojawi się olej.