[B4 2.0 ABK Lpg] Do czego służy elektrozawór oparów paliwa?
- siasiksiak
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABK Lpg] Do czego służy elektrozawór oparów paliwa?
Witam. Pisałem o tym w innym temacie, ale nie dostałem odpowiedzi więc może tu się uda.
Mianowicie, czy ktoś może powiedzieć za co odpowiada "elektrozawór oparów paliwa", taki za gumową rurą łącząca przepływkę z przepustnicą? Ma nr 048133517A. WCzasem nim straaaaaasznie telepie i nie wygląda zdrowo. Ale czasem się uspokajał i telepie normalnie. Czy ma od wpływ na odpowiednią mieszankę paliwa i powietrza? Bo z tym mam problem..
Pozdrawiam :->
Mianowicie, czy ktoś może powiedzieć za co odpowiada "elektrozawór oparów paliwa", taki za gumową rurą łącząca przepływkę z przepustnicą? Ma nr 048133517A. WCzasem nim straaaaaasznie telepie i nie wygląda zdrowo. Ale czasem się uspokajał i telepie normalnie. Czy ma od wpływ na odpowiednią mieszankę paliwa i powietrza? Bo z tym mam problem..
Pozdrawiam :->
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
- siasiksiak
- Forum Audi 80
Dzieki, a czy ten elektrozawór ma wpływ na moc silnika bądź jej brak? Albo na dławienie się i nie wchodzenie na obroty?
Ps. Tutaj znalazłem zdjęcie tego zaworku ( to ten z białą wtycznką)
https://audi80.pl/b4-abk-odpowietrze ... t60111.htm
Ps. Tutaj znalazłem zdjęcie tego zaworku ( to ten z białą wtycznką)
https://audi80.pl/b4-abk-odpowietrze ... t60111.htm
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
- siasiksiak
- Forum Audi 80
Dzieki. Tak zrobie. Ale ewidentnie spaliny mają dziwny zapach. Tak jakby nie przepalonej do końca benzyny (jeśli pracuje na benzynie). Do tego sie czasem strasznie muli i nie wchodzi na obroty (na benzynie też). Stąd wnioskuje, że dostaje zła mieszankę. Tylko właśnie się zastanawiam czy ten elektrozawór, który u mnie potrafi czasem strasznie klekotać, ma z tym związek..
- siasiksiak
- Forum Audi 80