[80 b4 1Z] Elektryczne szyby - problem nie rozwiazany
Jarewa pisze:lewym przednim słupku
czyli skupmy sie <ok> od strony pasażera czy kierowcy :?: bo jeśli od kierowcy to tam nie zidentyfikowałem żadnej skrzyneczki tylko same przekaźniki w żaden sposób nie obudowane. Chyba że masz na myśli "skrzynkę" z bezpiecznikami (tylko że tam wszystkie są dobre) od strony pasażera jeszcze nie patrzyłem. Jarewa, a czy wiesz który to przekaźnik, lub jak on wygląda :?: pod maską od strony kierowcy jest skrzyneczka w której są jakieś przekaźniki szerokie i wysokie.Jarewa pisze:tam gdzie dolny zawias przednich drzwi od kierowcy tylko po drugiej stronie
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Lewa strona . A przekaźnik taki sam jak nasz z b4 na dole przy podłodze prawie, może nogą lewą zawadzasz o to czasami podczas jazdy. żadna pod konsolą czy bezpieczniki.
C4 przekaźniki tylko tam są i pod podszybiem. To był pierwszy przekaźnik patrząc z góry od tyłu ( czyli patrzysz jak kierowca na drogę) pierwszy od siebie. Kumpel ma takie samo auto z tym samym silnikiem i ma tak jak piszę. Ma zajmować dwa gniazda.
[ Dodano: 2012-03-05, 22:20 ]
Piwo wisisz znalazłem fote
C4 przekaźniki tylko tam są i pod podszybiem. To był pierwszy przekaźnik patrząc z góry od tyłu ( czyli patrzysz jak kierowca na drogę) pierwszy od siebie. Kumpel ma takie samo auto z tym samym silnikiem i ma tak jak piszę. Ma zajmować dwa gniazda.
[ Dodano: 2012-03-05, 22:20 ]
może brak u ciebie obudowy ale oryginalnie jest to schowane.same przekaźniki w żaden sposób nie obudowane
Piwo wisisz znalazłem fote
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Podaje według przekaźnika ( a do kostki to już sobie poradzisz)
30- plus stały
15- plus po zapłonie
31-masa
tka1 tka2 - krańcówki drzwi
87-wyjście plusa na przełączniki
Na pinie 30 masz bezpiecznik termiczny samo resetujący taki blaszany bezpiecznik. ale to nie wiem gdzie jest w c4
[ Dodano: 2012-03-06, 18:50 ]
30- plus stały
15- plus po zapłonie
31-masa
tka1 tka2 - krańcówki drzwi
87-wyjście plusa na przełączniki
Na pinie 30 masz bezpiecznik termiczny samo resetujący taki blaszany bezpiecznik. ale to nie wiem gdzie jest w c4
[ Dodano: 2012-03-06, 18:50 ]
Przez to że łatwo dostępny próbuj po trochę. Pierw luty przekaźnika wyjście "+" 87. i końcówki dla wsuwek. jak to nie pomaga to idź dalej układ rezystory itd.p-a-b-u pisze:ysiul pisze:wszystkie styki na nim :?:Przelutuj go na początek- jest szansa, że to pomoże a nic nie kosztuje
śmiało popraw wszystkie dla pewności.