Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.6 ada] brak mocy na wysokich obrotach

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
kroliqster
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[1.6 ada] brak mocy na wysokich obrotach

Post autor: kroliqster » 28 paź 2011, 23:28

Witam , problem dotyczy i pb i lpg auto nie przyspiesza po na wysokich obrotach pow 3 tys
Dokladnie wyglada to tak -lpg wyjezdzam do pracy przejade jakies 5 km auto lapie temperature 90 i gdy jade 5tka pow ok 120 km/h po pewnym czasie auto zaczyna dusic jak by nie dostawal paliwa zwlania do ok 100 na godzine gdy trzymam pedla w jednej pozycji przy 100 km wydaje sie ze jedzie normalnie gdy przycisne tylko do konca traci moc slychac ze nie ma sily , wydaje mi sie ze dzieje sie to w momencie otwarcia przepustnicy ( ze wzgledu ze jest mechaniczna czuje na pedale kiedy sie otwiera) i wlasnie do momentu kiedy sie nie otworzy jedzie normalnie pozniej nie ma mocy, na niskich biegach kiedy zjade z trasy tez to czuc. Na pb jest podobnie przy wyzszych predkosciach i obrotach nie ma mocy ale dusi go dopiero pow 160 do tego nie rowno pracuje.
Vag nic nie wykazuje pierwsze co pomyslalem to przeplywka odlaczylem ja bez zmian i tu sie zastanawiam czy nie powinno byc przynajmniej najmniejszej roznicy bo nie odczuwam zadnej. Podmienialem na inny ktory lezy w garazu w sumie nic sie nie zmienilo ale nie mam pojecia czy jest sprawny wiec mozna nie brac tego pod uwage.

Auto nie pracuje idealnie czuc czasem takie minimalne zejscie z obrotow i nim potrzasnie spalanie lpg w mieszanej jezdzie wyszlo mi ostanio 13 l lpg ( 70% trasa do 100 /h bo wiecej nie idzie :P:)

jakies pomysly za co sie wziazc ?

[ Dodano: 2011-11-10, 22:24 ]
a moglby mi ktos powiedziec / sprawdzic czy po opieciu przeplywki jest jakas roznica u was ? na wolnych obrotach

guma19
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: guma19 » 05 mar 2012, 19:50

Mam podobnie i też nie wiem co się dzieje. Ostatnio wymieniłem filtr gazu i minimalnie się poprawiło. Dzisiaj wymieniłem świece i jest już lepiej ale ciągle jeszcze nie tak.
na 4 biegu do 80/h a potem słychać silnik jakby się dusił i się nie chce rozpędzać a jak 5 wrzuce to przyśpiesza ale znowu do 100-130 i póżniej trzeba bujac i bujać żeby przyśpieszyła. filtr powietrza i przewody też niedawno nowe założyłem.
U mnie po odpięciu przepływki tylko lekko zadrży silnik i wszystko jest tak samo ale jeszcze dzisiaj sprawdze jak to w jeżdzie wygląda.
POMOCY :cry: :cry: :cry:

Awatar użytkownika
kroliqster
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kroliqster » 05 mar 2012, 19:57

Sprawdz po odpieciu przeplywki co sie dzieje. Bo jezeli to jest typowy brak mocy moze byc przeplywka. W razie czego mam na sprzedanie sprawna oryginalna.
Najlepiej to vaga podlaczyc i sprawdzic .
U mnie pomoglo czysczenie przepustnicy i adaptacja tylko musial bys podjechac do kogos kto troche ogarnia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl