Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.0 ABT LPG] Przednie Lampy Hella i Bosch - różnice.

ODPOWIEDZ
940NW

[2.0 ABT LPG] Przednie Lampy Hella i Bosch - różnice.

Post autor: 940NW » 05 mar 2012, 18:57

Witam.
Chciałbym zapytać czy przednie lampy Hella i Bosch czymś się różnią poza znaczkami. Kwestia dotyczy zwłaszcza odbłyśnika. W mojej Lampie (Bosch) jest już mocno zużyty i schodzi z niego ta srebrna powłoka więc chciałbym coś z tym zrobić. Mam na oku lampę Hella (niestety byłby to zakup na odległość), niby w bardzo dobrym stanie (z wyjątkiem pourywanych zaczepów). Moje pytanie jest takie czy wymiana odbłyśnika jest tu możliwa, czy jest tak samo mocowany itp?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Awatar użytkownika
kroliqster
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kroliqster » 05 mar 2012, 20:04

Wydaje mi sie ze taniej wyjdzie cie regeneracja oddasz do zakladu za 100 zregeneruja obydwa i bedzie jak nowy i napewno dluzej wytrzyma niz uzywka. Klosze wyczyscic i bedzie nowka.

940NW

Post autor: 940NW » 05 mar 2012, 21:25

Może i tak by było lepiej. Samochód jednak jest codziennie eksploatowany i nie mogę sobie pozwolić na postawienie go na kilka dni w garażu (u mnie w okolicy nie ma metalizacji próżniowej, musiałbym wysyłać) i czekaniu aż odbłyśniki wrócą z regeneracji.

oyamabdg
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: oyamabdg » 01 kwie 2012, 11:01

Kolego myślę, że te lampy się nie różnią. Co innego jakbyś chciał jakiś zamiennik i oryginał. Jeżeli w tych co chcesz kupić gościu pisze, że to sreberko jest w bdb stanie i nic nie schodzi to nie ma co się zastanawiać. Jedyne ryzyko, że po prostu będą brudne i będziesz musiał je wyczyścić. Pamiętaj żeby zwrócić uwagę, że to na pewno wersja europejska.

940NW

Post autor: 940NW » 09 lip 2012, 14:34

Jednak oddałem lustra do regeneracji (jeździłem tydzień bez głównych świateł, tylko na dziennych), no i faktycznie teraz lampy są jak nowe.

Awatar użytkownika
misiekdzwon
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: misiekdzwon » 09 lip 2012, 15:15

A jak tam różnica w świeceniu? Jest widoczna poprawa na światłach mijania w nocy?
Pozdrawiam

940NW

Post autor: 940NW » 30 lip 2012, 11:55

Jest zdecydowana różnica, nawet w dzień to widać (patrząc na światła)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl