Witam.
Nie wiem czy to poważne ale jak otworzę samochód z pilota bądź kluczyka to po wejściu do środka raz na jakiś czas słyszę pompkę centralnego. Otworzyłem w bagażniku po prawej stronie taką klapkę i tam za taką osłonką jest jakieś urządzenie. Czasami się załącza ale chodzi w trybie parami, czyli jak się samoczynnie uruchomi to po chwili znów. Potem spokój. Najdziwniejsze, że wówczas nie podejmuje żadnych akcji, to znaczy drzwi się nie zamykają. Wszystkie te cypelki są jak były.
Mój taki wniosek naprędce to, że w układzie podciśnienia (albo nadciśnienia) jest jakiś czujnik ciśnienia. W układzie mogę mieć nieszczelność i ta pompka co jakiś czas pompuje, by utrzymać z góry ustalone ciśnienie w układzie. Czasami mam również, że jak otwieram z pilota to nie zawsze chce się otworzyć. Wówczas muszę ponownie "uzbroić" go i wtedy da się otworzyć z pilota.
A pytam, czy to poważne, by przypadkiem w nocy sam mi się nie otworzył i wiecie..... Przejdzie amator cudzej własności, zobaczy wyciśnięty cypel i aż strach pomyśleć.....
[B4 1Z Avant] Samoczynna praca pompki centralnego
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt: