[80 B3 1.8 NE] Jak zmniejszyc spalanie
[80 B3 1.8 NE] Jak zmniejszyc spalanie
Dzwieczy to nietradycyjnie, ale ja chcialbym nie zwiekszyc osiogi silniku, ale tylko zmniejszyc spalanie. Czy jest to mozliwe? Moja audi spala 8-9l paliwa.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Na spalanie ma wpływ zbyt wiele czynników, żeby porównywać dwa różne autka choć z silnikami tego samego typu. Jeśli masz gdzieś w okolicach dobry warsztat mechaniczny to proponuję podjechać tam i opisać problem no i mieć nadzieję, że to tylko kwestia regulacji. Jeśli jednak nie masz dobrego mechanika na miejscu to przez internet trudno będzie coś doradzić . Na początek możesz zrobić analizę spalin i pomierzyć kompresję silnika oraz ciśnienie oleju. Przynajmniej będzie wiadomo w jakiej kondycji jest silnik i jak jest wyregulowana mieszanka. Tylko jak będziesz robił pomiary to zapisz sobie wyniki, żeby można było coś z tego wywnioskować. Stwierdzenie diagnosty, że wszystko w porządku nie wystarczy.
Dokladnie tak A wiec chyba raczej nic juz wiecej nie wycisne?:) To znaczy mniej:)Dziki pisze:według mnie to raczej bedziesz miał 200tys przebiegu a ten słabszy cylinder to pewnie 4?? zgadłem?? mi pali tyle co ci i miałem regulowane wszystko
Chyba zaloze instalacje lpg. Tylko w tym roku Litwa ma na nowo przepisac umowe o dostawach z gazu z Rosjo, wiec ciekawie czy gaz nie bedzie drozszy?