[ 1.8 NE lpg] brak iskry
[ 1.8 NE lpg] brak iskry
witam o to problem brak iskry i wogole nie wlacza sie zaplon wymienilem cewke modul i aprat zaplonowy i nic to nie dalo prosze pomocy bo nie mam pojecia co sie moglo stac samochod w czasie jazdy zgasl i wiecej nie odpalil
Ostatnio zmieniony 08 mar 2012, 18:09 przez Emilos92, łącznie zmieniany 2 razy.
a da sie jakos wlaczyc zaplon bez kostki z odpieta ta kostka od stacyjki ??? czytalem tez ze moze to byc wina alarmu
[ Dodano: 2012-03-08, 19:45 ]
ludzie pomozcie bo to dziwny przypadek podlanczalem tez plus na cewke z samego akumulatora krecilem apratem i iskry na swiecy nie bylo tak jakby czujnik halla nie mial zasilania no i brak kontrolek po przekteceniu kluczyka w pozycje zaplon
[ Dodano: 2012-03-08, 19:45 ]
ludzie pomozcie bo to dziwny przypadek podlanczalem tez plus na cewke z samego akumulatora krecilem apratem i iskry na swiecy nie bylo tak jakby czujnik halla nie mial zasilania no i brak kontrolek po przekteceniu kluczyka w pozycje zaplon
oprócz kostki polecam sprawdzić moduł zapłon0owy jest to aluminiowa puszka po lewej stronie od pedałów za takim czarnym deklem lubi się to upierniczać po pewnym przebiegu ja po 2ch dniach wymiany wszystkiego prawie sie poddałem ale wtedy to przejżałem schematy elektryczne i znalazłem to dziadostwo ale skoro mówisz ze brak kontrolek masz to kostka bedzie winna
panowie a jak odlaczyc ten alarm caly ???
[ Dodano: 2012-03-09, 08:06 ]
bo jest mi on wogole nie potrzebny a jesli jest on wina braku zaplonu to jak najszybciej go usune bo samochod stoi juz ponad tydzien a jest mi cholernie potrzebny
[ Dodano: 2012-03-09, 13:36 ]
problem rozwiazany dziekuje koledzy za pomocy bardzo sie przydala winna byla stacyjka i modul zaplonowy wymienilem kostke stacyjki i na nowym module dziala jest iskra na swiecy dziekuje za pomoc
[ Dodano: 2012-03-09, 08:06 ]
bo jest mi on wogole nie potrzebny a jesli jest on wina braku zaplonu to jak najszybciej go usune bo samochod stoi juz ponad tydzien a jest mi cholernie potrzebny
[ Dodano: 2012-03-09, 13:36 ]
problem rozwiazany dziekuje koledzy za pomocy bardzo sie przydala winna byla stacyjka i modul zaplonowy wymienilem kostke stacyjki i na nowym module dziala jest iskra na swiecy dziekuje za pomoc
to mniej wiecej taki schemat.
http://www.diaaut.home.pl/r10101c2_pliki/image002.gif
a i niepodlaczaj plusa z aku na cewke. iskra w cewce jest wytwarzana impulsami ktore sa generwoane przez modu l zaplonowy a sygnaly do modulu wysyla czujnika halla ktory jest w aparacie zaplonowym
http://www.diaaut.home.pl/r10101c2_pliki/image002.gif
a i niepodlaczaj plusa z aku na cewke. iskra w cewce jest wytwarzana impulsami ktore sa generwoane przez modu l zaplonowy a sygnaly do modulu wysyla czujnika halla ktory jest w aparacie zaplonowym