[ALL] Ryglowanie klapki paliwa
[ALL] Ryglowanie klapki paliwa
Witam!!!
Mam problem z centralnym zamkiem a dokładniej z siłownikiem klapki wlewu paliwa. Po zamknięciu auta klapka się odblokowuje i można ją otworzyć a po otwarciu auta klapka jest zaryglowana czyli nie ma do niej dostępu. Teraz moje pytanie. Przy klapce powinien być siłownik działający w przeciwną stronę czy jakaś przekładnia?
Mam problem z centralnym zamkiem a dokładniej z siłownikiem klapki wlewu paliwa. Po zamknięciu auta klapka się odblokowuje i można ją otworzyć a po otwarciu auta klapka jest zaryglowana czyli nie ma do niej dostępu. Teraz moje pytanie. Przy klapce powinien być siłownik działający w przeciwną stronę czy jakaś przekładnia?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Krzysiek 84
- Junior Admin
Chyba się trochę nie rozumiemy.
Tyle to ja też wiem ale zastanawia mnie dlaczego u mnie jest odwrotnie. Może precyzyjniej zadam pytanie. Jak powinien wyglądać proces zamykania i otwierania owej klapki. Czy podczas zamykania auta tłok w siłowniku klapki wysuwa się czy chowa, jeśli się chowa to czy między tłokiem a ryglem powinna być jakaś przekładnia, że rygiel w tym czasie się wysuwa blokując klapkę? Myślę, że dość jasno się wyraziłemKrzysiek 84 pisze:Tak. Jak przekrecasz kluczyk i zamykasz drzwi to wszystko zamknie sie i wlew tez. A jak otwierasz to otworzy wszystko
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- karolas123
- Forum Audi 80
I o to mi właśnie chodzi. U mnie ktoś się tego pozbył i po prostu ten drucik, który jest wkręcany do siłownika robi bezpośrednio za rygiel stąd też jego odwrotne działanie. Muszę przekopać ETKĘ może coś znajdę.karolas123 pisze:Siłownik od wlewu działa tak jak inne wiec prawdopodobnie jest tam jakiś mechanizm z rygielkiem.
[ Dodano: 2012-03-09, 12:56 ]
:roll: I się nic nie dowiedziałem....
- karolas123
- Forum Audi 80