[B3 audi 80 PM 1.8s pomysł]
[B3 audi 80 PM 1.8s pomysł]
witam nie wiem gdzie umiescic ten temat ale jesli zle to zrobie to prosze o przeniesienie a teraz mój pomysł mam komputer silnika od audi 80 2.0 16v na 35 pin i ciekaw jestem czy pasowal by do mojego PM i czy podniosło by to jakos osiagi ? z góry dzieki za pomoc
Nawet jesli liczby pinów jest taka sama i wtyczka spasuje to auto raczej nie odpali. Ty masz jednopunkt, a 6A to wielopunktowy wtrysk mechaniczny, więc prawie wszystko jest inaczej sterowane.
Załóż i zobacz najwyzej popali ECU i "elektryke" przy silniku.
PS: temat powinien być w dziale Tuning mechaniczny <ok>
Kolega a tak na poważnie jeśli chcesz mieć więcej koni pod maską, to doprowadź silnik do stanu z jakim wyjechał z fabryki, ewentualnie swap na prawdziwy 2.0 16v.
Załóż i zobacz najwyzej popali ECU i "elektryke" przy silniku.
PS: temat powinien być w dziale Tuning mechaniczny <ok>
Kolega a tak na poważnie jeśli chcesz mieć więcej koni pod maską, to doprowadź silnik do stanu z jakim wyjechał z fabryki, ewentualnie swap na prawdziwy 2.0 16v.
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
stawiik, nie zalecam takich kombinacji. Bo po ewentualnie nie udanym eksperymencie będziesz miał audi 80 jak ozdobę niż do jeżdżenia. To jest tak jak byś co najmniej próbował włożyć procesor AMD Athlon do gniazda pod Intel Pentium 4 :mrgreen: .
Mam nadzieję, że łapiesz o co common. Nie da się ugotować obiadu w zmywarce do naczyń .
[ Dodano: 2012-01-05, 09:59 ]
Jeśli chcesz zwiększyć moc to zrób remont silnika, splanuj głowicę, wywal katalizator. A jeśli nadal będzie Ci brakować mocy kup jakieś Mitsubishi czy Hondę. Audi 80 B3 porządnie odpicowane jest głównie do lansu.
Mam nadzieję, że łapiesz o co common. Nie da się ugotować obiadu w zmywarce do naczyń .
[ Dodano: 2012-01-05, 09:59 ]
Jeśli chcesz zwiększyć moc to zrób remont silnika, splanuj głowicę, wywal katalizator. A jeśli nadal będzie Ci brakować mocy kup jakieś Mitsubishi czy Hondę. Audi 80 B3 porządnie odpicowane jest głównie do lansu.